Tony Martin s-a impus, miercuri, în proba de contratimp individual din cadrul Campionatelor Mondiale de la Doha. Învingător în trei ani consecutivi (2011-2013) în această probă, rutierul german și-a spulberat concurența și a obținut a patra medalie de aur în această probă. El a stabilit un timp de 44:42, după ce a parcurs cei 40 de kilometri cu o medie de 53.651 km/h.

Chiar dacă nu este deloc surprinzătoare victoria sa, Tony Martin a traversat în 2016 o forma sub așteptările fanilor în probele de contratimp individual. Cu toate acestea, neamțul și-a regăsit forma de altădată, iar la final i-a devansat pe Vasil Kiryienka, campionatul mondial din 2015 la contratimp, și pe Jonathan Catroviejo. Acest succes vine în contextul în care Tony Martin a reușit, în urmă cu trei zile, să se impună cu Etixx – Quick Step și în proba de contratimp pe echipe pentru a treia oară.

Nu putem trece cu vederea nici evoluția foarte bună a irlandezului Ryan Mullen, care a terminat proba pe locul 5, după ce mult timp din cursă a fost lider. Tot la capitolul surprize, trebuie sa amintim și rezultatele slabe ale lui Tom Dumoulin (locul 11) și ale lui Primoz Roglic (locul 24).

În ceea ce privește proba feminină de contratimp individual, aurul a fost cucerit de veterana Amber Neben (SUA). Ea a fost urmată la 5 secunde de Ellen Van Dijk (Olanda) și la 8 secunde de australienca Katrin Garfoot.

Luni, tot germanii au dominat și în proba de contratimp individual U23, unde Marco Mathis a obținut aurul, iar argintul i-a revenit lui Maximilian Schachmann, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost completată de Miles Scotson din Austalia.

Clasament contratimp individual elite masculin:

1 Tony Martin (Germania) 44’42”
2 Vasil Kiryienka (Belarus) +0’45”
3 Jonathan Castroviejo (Spania) +1’10”
4 Maciej Bodnar (Polonia) +1’16”
5 Ryan Mullen (Irlanda) +1’21”
6 Rohan Dennis (Australia) +1’27”
7 Yves Lampaert (Belgia) +1’45”
8 Jos Van Emden (Olanda)
9 Reto Hollenstein (Elveția) +1’51”
10 Bob Jungels (Luxemburg) +1’56”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.