Danezul Jakob Egholm a câștigat, vineri, medalia de aur în proba de fond rezervată juniorilor, din cadrul Campionatelor Mondiale de la Doha. Egholm a reușit această performanță în urma unei strategii impecabile, pusă în aplicare cu 10 kilometri înainte de sosire, când acesta a pornit într-un duo contracronometru împreună cu coechipierul său, Julius Johansen, iar restul rutierilor urmăritori au trebuit să se mulțumească doar cu lupta pentru medaliile de argint și de bronz. Jakob Egholm a fost urmat pe podium de către Niklas Markl (Germania) și de Reto Muller (Elveția).

În această cursă, România a fost reprezentată de doi rutieri promițători. Denis Vulcan, care a încheiat pe locul 33 și Mihai Băbăiță, ocupantul poziției 63, ambii sosind la pluton.

Cursa de șosea a juniorilor a fost marcată profund de nenumărate căzături, iar mișcările serioase au apărut în ultima parte a competiției. Brandon McNulty (SUA), Julis Johansen (Danemarca) și Alexys Brunel (Franța) au fost primii care au pus un avans considerabil între ei și pluton. Apoi, mai mulți rutieri s-au alăturat acestei acțiuni, dar ideea unui sprint redus a fost spulberată de Jakob Egholm și lansatorul său, Julius Johansen.

În proba similară a fetelor, aurul i-a revenit Elisei Balsamo (Italia), secundată de Skylar Scheinder (SUA) și Susanne Andersen (Norvegia).

Sâmbătă este programată cursa de șosea elite a fetelor, în timp ce cursa dedicată băieților se va desfășura duminică.

Clasamentul probei de șosea juniori băieți:

1 Jakob Egholm (Danemarca) 2h58’19”
2 Niklas Markl (Germania) +0’07”
3 Reto Muller (Elveția)
4 Luca Mozzato (Italia)
5 Ziga Horvat (Slovenia)
6 Ziga Jerman (Slovenia)
7 Ide Schelling (Olanda)
8 Jaka Primozic (Slovacia)
9 Sedrik Ullebo (Norvegia)
10 Harry Sweeny (Australia)

 

Sursă foto: cyclingnews.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.