Ciclista daneză Amalie Dideriksen a surprins întreaga audiență sâmbătă, la Doha, în proba de fond a elitei feminine din cadrul Campionatelor Mondiale de Șosea, după ce le-a învins în sprintul pentru titlul mondial pe favoritele Kirsten Wild (Olanda), Lotta Lepisto (Finlanda) și Lizzie Deignan, campioana mondială de la Richmond.

Previzibilul final la sprint nu a fost pus în pericol cu adevărat de nici o acțiune încercată de diferite cicliste pe parcursul celor 134km ai cursei, pedalați la o temperatură de peste 35°C. Printre rutierele ce au încercat să evite un sprint masiv s-au numărat Amber Neben (Statele Unite ale Americii), campioana mondială din proba de contratimp, și Anna van der Breggen (Olanda), campioana olimpică în exercițiu.

Echipa Rusiei a fost implicată într-un eveniment hazliu, când Olga Zabelinskaya a fost descalificată în ultimii 40km ai cursei pentru o schimbare nepermisă de bicicletă, însă, cu toate acestea, rusoaica a continuat să pedaleze.

În ciuda lansării perfecte servite de Marianne Vos, Kirsten Wild, învingătoare de patru ori în Turul Qatarului, nu a reușit să fructifice această oportunitate și a încheiat pe locul 2, în spatele ciclistei de 20 de ani Amalie Dideriksen, aflată la cea mai importantă victorie din carieră.

Mâine este programată proba elitei masculine, unde România îl va avea pe Andrei Nechita în pluton.

Clasamentul probei de fond a elitei feminine:

1 Amalie Dideriksen (Danemarca)

3:10:27

2 Kirsten Wild (Olanda)

,,

3 Lotta Lepistö (Finlanda)

,,

4 Elizabeth Deignan (Marea Britanie)

,,

5 Marta Bastianelli (Italia)

,,

6 Roxane Fournier (Franța)

,,

7 Chloe Hosking (Australia)

,,

8 Sheyla Gutierrez Ruiz (Spania)

,,

9 Joelle Numainville (Canada)

,,

10 Jolien D’hoore (Belgia)

,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.