Nizzolo, cel mai rapid în prima etapă din Turul Abu Dhabi

Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) i-a învins la sprint pe John Degenkolb (Giant-Alpecin) și Mark Cavendish (Dimension Data) la capătul primei runde a Turului Abu Dhabi.

Vântul puternic le-a făcut viața grea rutierilor, care s-au chinuit întreaga zi prin deșertul Emiratelor Arabe Unite. În mod surprinzător, în evadare s-a aflat și unul dintre oamenii grei ai cursei, Michael Matthews (Orica-BikeExchange), însă grupul din care a făcut parte a fost prins cu ușurință în ultimii 10km.

Nizzolo a profitat de trena celor de la Giant-Alpecin și a fost imbatabil în momentul în care a ieșit la luptă. Campionul Italiei devine astfel primul lider al cursei ce la anul va face parte din WorldTour.

Alejandro Valverde își prelungește contractul cu Movistar

Considerat de mulți drept cel mai consistent rutier al generației sale, Alejandro Valverde va rămâne în plutonul profesionist cel puțin încă trei sezoane, a anunțat astăzi echipa Movistar.

alejandro-valverde

Așadar, Valverde va pedala în tricoul echipei spaniole până la sfârșitul lui 2019. Ciclistul născut în Murcia evoluează pentru echipa lui Eusebio Unzue din 2005, pe când formația era sponsorizată de Insulele Baleare și Caisse d’Epargne, iar anul acesta, la 36 de ani, a reușit să încheie pe podium în Giro, a fost al 6-lea în Turul Franței și al 12-lea în Vuelta, pe lângă victoriile din Fleche Wallonne, Turul Andaluziei și Turul Castilla y Leon.

Tot săptămâna aceasta, Movistar a ajuns la un acord cu Carlos Barbero, un sprinter ce a avut evoluții destul de bune la Caja Rural și care îl va înlocui pe Juan Jose Lobato, plecat la LottoNl-Jumbo.

Contador rămâne cu gândul la Turul Franței și în 2017

Alberto Contador participă în aceste zile în Turul Abu Dhabi, ultima cursă pentru echipa Tinkoff. Spaniolul va pedala anul viitor pentru Trek-Segafredo și a confirmat faptul că și în 2017 va viza tot Turul Franței, cursă pe care nu a mai câștigat-o de 8 ani.

Întoarcere la origini: ultimul echipament al celor de la Tinkoff este aproape identic cu cel al echipei din 2007
Întoarcere la origini: ultimul echipament al celor de la Tinkoff este aproape identic cu cel al echipei din 2007

Sunt șanse mici, așadar, ca Alberto Contador să ia startul în cea de-a 100-a ediție a Turului Italiei, acesta urmând probabil și anul viitor un program similar cu cel din 2016.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.