Mark Cavendish, noul lider în Turul Abu Dhabi

Sprinterul celor de la Dimension Data și-a luat revanșa în etapa a 2-a din Turul Abu Dhabi, învinngându-i la sprint pe Elia Viviani (Sky) și Andrea Guardini (Astana).

Cu acest succes, Cavendish preia șefia clasamentului general înaintea etapei regine, ce se va încheia pe cățărarea Jebel Hafeet (1025m). Britanicul are un avans de 4s față de Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) și 5s față de Jens Keukeleire (Orica-BikeExchange).

Clasamentul etapei a 2-a:

1 Mark Cavendish (Dimension Data)

2:32:21

2 Elia Viviani (Sky)

,,

3 Andrea Guardini (Astana)

,,

4 Jakub Mareczko (Wilier Triestina – Southeast)

,,

5 Jean-Pierre Drucker (BMC)

,,

6 Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo)

,,

7 Christopher Latham (WIGGINS)

,,

8 Michal Kolár (Tinkoff)

,,

9 Steele Von Hoff (ONE)

,,

10 Magnus Cort Nielsen (Orica-BikeExchange)

,,

 

Fabian Cancellara: Mă simt deja ca un fost rutier

Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) va pune punct carierei de ciclist în acest week-end, Cupa Japoniei fiind ultima cursă în care elvețianul va lua startul.

fabian-cancellara

”După Jocurile Olimpice am terminat-o cu ciclismul. Mă simt deja ca un fost rutier. Sigur că duminică va fi un sfârșit emoționant.”, a declarat Cancellara pentru Cyclingnews. ”Pentru mine, Jocurile Olimpice au fost punctul culminant. Lucrurile vor arăta altfel de acum încolo, dar nu îmi fac griji, știu că viitorul e în mâinile mele. De acum, dacă plouă afară nu trebuie să mai ies cu bicicleta, iar dacă vreau să ies la o tură grea, pot să fac și asta oricând vreau. Nu mai am un program de antrenamente de urmat”.

Joaquim Rodriguez își amână retragerea

Joaquim Rodriguez s-a răzgândit în privința retragerii și va mai pedala pentru încă un sezon în plutonul profesionist. Spaniolul a semnat pentru un sezon cu Bahrain Merida, noua echipă a lui Vincenzo Nibali. Rodriguez va rămâne după 2017 pentru încă cel puțin doi ani în stafful echipei din Orientul Mijlociu.

Fuglsang, liderul Astanei în Turul Franței 2017

După evoluția dezamăgitoare din Turul Franței, Fabio Aru se va reorienta în 2017 către Giro, cursă în care a fost pe podium de două ori.

Plateau de Beille - France - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Fuglsang Jakob (Team Astana) - Bardet Romain (Team AG2R La Mondiale - Focus) - Rodriguez Oliver Joaquin (Team Katusha) pictured during le Tour de France 2015 - stage 12 - from Lannemezan to Plateau de Beille - on thursday 16-07-2015 - 195 KM - photo VK/PN/Cor Vos © 2015

În acest context, se pare că Jakob Fuglsang va primi din nou rolul de lider al Astanei în Turul Franței. Cea mai bună clasare a danezului în Le Tour este locul 7 din 2013.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.