Organizatorii Turului Italiei au prezentat, în cadrul unei gale desfășurate la Milano, traseul ediției cu numărul 100 al Corsei Rosa.

Ediția festivă a marelui tur italian va începe pe 5 mai în Sardinia și va vizita apoi Sicilia, oferindu-le astfel celor mai importanți rutieri din peninsulă în acest moment, Vincenzo Nibali și Fabio Aru, șansa de a concura prin locurile în care s-au format ca cicliști.

Dacă primele trei etape par a fi croite pentru sprinteri și atacanți, scenariul se schimbă radical în runda a patra, când plutonul va urca pe Etna la finalul unei zile în care va avea de pedalat 180km. Aici, în cazul în care va participa, Nibali ar putea să îmbrace tricoul roz chiar în Sicilia copilăriei sale.

Etapa a 4-a, cu final pe Etna
Etapa a 4-a, cu final pe Etna

Etapele 5,6,7 și 8 vor readuce în prim-plan sprinterii și puncheurii, înainte ca rutierii de general să își dispute o nouă bătălie în munți în runda cu numărul 9, când este programat al doilea final în cățărare din Turul Italiei 2017, pe Blockhaus.

stage-9-min
Etapa a 9-a va aduce al doilea final în cățărare

După Blockhaus, un contratimp valonat între Foligno și Montefalco, în lungime de 39.2km, va face încă o selecție importantă la nivelul clasamentului general. Următoarea etapă importantă pentru tricoul roz pare a fi cea de-a 14-a, cu final pe cățărarea Oropa.

Lupta pentru titulatura de ”etapă regină” se va da între runda a 16-a, cu Mortirolo, Stelvio și Umbrail Pass, însă care are un final în coborâre, și etapa a 18-a, ce include o înșiruire de cățărări înspăimântătoare pentru orice ciclist – Pordoi, Valparola, Gardena și Pinei – plus un final pe Ortisei.

Profilul etapei a 16-a
Profilul etapei a 16-a
Profilul etapei a 18-a
Profilul etapei a 18-a

Așa cum s-a întâmplat și în 2012, când Ryder Hesjedal l-a deposedat de tricoul roz pe Joaquim Rodriguez chiar în ultima zi a turului, organizatorii s-au gândit să păstreze suspansul până la finalul de la Milano, acolo unde ediția centenară a Turului Italiei s-ar putea juca în contratimpul individual în lungime de 28km.

Până în acest moment, dintre rutierii cu pretenții la clasamentul general, și-au anunțat participarea în Giro 2017 doar Steven Kruijswijk și Fabio Aru, în timp ce Chris Froome s-a declarat încântat de acest traseu, dar a spus că Turul Franței rămâne prioritatea sa.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.