Tudor Oprea și Lucian Logigan pentru Scott Geiger, precum și Cătălin Sprînceană alături de Hans Comijn pentru BikeXpert Racing Team, vor participa în primăvara viitoare la una dintre cele mai frumoase, dar și dificile, curse de mountain biking din lume.

Cei patru rideri vor lua startul în Absa Cape Epic, o cursă pe etape ce se dispută în Africa de Sud și în care iau parte echipe formate din doi cicliști. Anul viitor, competiția va începe pe 19 martie și se va încheia pe 26, după 8 zile de aventură prin sălbăticia Africii.

Absa Cape Epic este singura competiție de categorie specială din mountain biking ce se dispută pe durata a opt etape, precum și cea mai televizată cursă din această ramură a ciclismului.

Traseul se modifică în fiecare an, însă kilometrii parcurși rămân în jurul a 700, cu o diferență de nivel de aproximativ 15000m. Cursa sud-africană acceptă la start atât sportivi profesioniști, cât și amatori, totul în limita a 1300 de participanți, așa că dacă vrei să participi alături de cei de la Scott Geiger în această competiție unică, ar cam trebui să te grăbești să te înscrii.

Christoph Sauser deține în prezent recordul de victorii în Cape Epic, cu 5 succese, ultimele două alături de Jaroslav Kulhavý.

4 COMMENTS

  1. Degeaba este cea mai televizată cursă din această ramură dacă la noi nu se difuzează nimic.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.