Eduard Grosu a avut un sezon 2016 cu suișuri și coborâșuri, însă finalul de an și clasarea pe locul 9 în Turul Lacului Taihu, precum și victoria de etapă obținută în China îi oferă ciclistului de la Nippo – Vini Fantini încrederea de care are nevoie pentru a ataca un sezon 2017 foarte important.

Deși ultima etapă a cursei chineze trebuia să fie una de gală, lucrurile au scăpat de sub control, iar Leonardo Duque (Delko Marseille), aflat la ultima sa zi în plutonul profesionist, a riscat totul și a câștigat atât etapa, cât și clasamentul general.

Grosu a sosit într-un grup de 10 cicliști, la 14s de Duque, terminând cursa pe locul 9 la general, clasare ce îi aduce 25 de puncte UCI. Acesta este cel mai bun rezultat într-o cursă pe etape pentru ciclistul român de la victoria din Turul Estoniei 2014 încoace.

Pentru Grosu urmează un sezon 2017 în care principalul obiectiv va fi cu siguranță participarea în ediția centenară a Turului Italiei, ceea ce ar fi a treia prezență consecutivă a unui ciclist român în Giro.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.