casca reciclabila EcoHelmet

Milioane de oameni din întreaga lume folosesc zilnic programele de bike sharing, însă aceștia folosesc rareori căști. Potrivit Bicycle Helmet Safety Institute, numai în Statele Unite ale Americii își pierd viața 800 de cicliști în fiecare an.

Isis Shiffer, proaspăt absolventă a Pratt Institute of Design din New York, a venit cu o idee care să rezolve această problemă, mai exact ea a produs EcoHelmet, o cască reciclabilă și pliabilă destinată cicliștilor ce folosesc sistemele de bike sharing.

recyclable-helmet-2

Această cască are o structură unică ce seamănă cu un fagure și este destul de rezistentă pentru a te proteja în cazul unui impact. Casca este acoperită cu un strat de material biodegradabil ce rezistă în condiții de ploaie până la 3 ore.

ecohelmet

Simplitatea structurii acesteia și materialele ieftine din care este produsă vor ține costurile de achiziționare la un nivel scăzut, undeva la 5$.

ecohelmet-2

Pentru această inovație, Isis Shiffer a primit premiul James Dyson și un cec 45.000$, ce o va ajuta să înceapă producția în serie a acestei căști ecologice. ”EcoHelmet rezolvă o problemă evidentă într-o manieră elegantă. Însă în spatele simplității sale se află un număr impresionant de ore de cercetare și dezvoltare.”, a declarat James Dyson.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.