Dublul campion mondial, slovacul Peter Sagan este încrezător că alături de noua lui formație Bora-Hansgrohe va avea o prestație pozitivă în sezonul care urmează, după ce ultimii trei ani și i-a petrecut la Tinkoff. Sagan a semnat mai devreme, în timpul verii cu sponsorii germani, respectiv cu Specialized – producătorul de biciclete, în urma negocierii a 6 milioane de Euro pentru a aduce pe lângă slovac și pe alți rutieri, oameni din personalul lui Oleg Tinkov. Bora e pe cale să treacă de la statutul de echipă Pro-Continentală, la acela de formație World Tour începând cu 2017.

“Sunt cu adevărat emoționat. Dintr-o echipă mică la început, acum perspectivele sunt îmbucurătoare spre o echipă mare. Eu consider că îmi pot ajuta coechipierii să crească din punct de vedere valoric, sunt sigur de asta,” a declarat Sagan recent pentru Cyclingnews.

Prima adunare a noii echipe cu Sagan a avut loc la sfârșitul lunii octombrie, cu primul cantonament organizat la orizont. Astfel, Sagan a semnat un contract pe trei sezoane cu formația germană, în compania unor foști colegi practic de la Tinkoff: Juraj Sagan, Maciej Bodnar, Michael Kolar, Erik Baška, Rafal Majka, Pawel Poljanski, respectiv Jay McCarthy.

“Noi am avut deja parte de prima întâlnire cu staff-ul și directorii echipei. Totul a decurs bine. Acum vom vedea cum merg lucrurile în primul cantonament oficial. Mă bucur că mă aflu acolo. Cei de la Bora s-au comportat foarte bine cu mine. Ei au adus o grămadă de oameni de la Tinkoff pentru mine, iar asta m-a ajutat să am o echipă competitivă, înconjurată de o atmosferă plăcută. A fost o bună tranziție.”

gettyimages_518877376_670

Celui care i se spune “Incredibilul Hulk” în pluton, sezonul 2017 va începe prin participarea sa în Santos Tour Down Under, urmând ca principala țintă să fie reprezentată de clasicele din primăvară. În calitate de dublu campion mondial, slovacul va fi un om bine marcat de-a lungul sezonului, fără nici un fel de îndoială.

“Anul viitor, clasicele reprezintă încă de la început un obiectiv primordial pentru mine. Dacă voi reuși să le bifez așa cum îmi propun, e bine, apoi urmează Turul Franței și după aceea vom mai vedea.”

Peter Sagan a fost de neînțeles, când a fost nevoit să aleagă o cursă Monument ceva mai specială, care se diferențiază total față de celelalte întreceri obișnuite din sportul cu două pedale:

“Milano-San Remo e o cursă specială în felul ei, dar e o loterie în schimb. Uneori e bună, alteori e rea. Flandra este foarte frumoasă, cu acel acel traseu vechi, iar în 2017 se anunță o ediție interesantă. Este o cursă unică, dar atunci când am concurat mi-am rupt cursiera și nu am terminat-o. Niciodată n-am izbutit să trec linia de finiș pe vechiul traseu. Apoi, Paris-Roubaix, e de asemenea o întrecere deosebită. Am fost al 11-lea anul trecut, o singură dată îmi aduc aminte că am terminat al șaselea. Putem vorbi de rezultate la nesfârșit acum, dar e dificil de prezs și în fiecare an e diferit, e cu totul altceva,” conchide slovacul pentru Cyclingnews.

Sursa foto: Cyclingnews

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.