Giuliano Calore, un italian în vârstă de 77 de ani originar din Padova, este considerat de mulți drept o legendă vie a sportului extrem, iar dovada cea mai evidentă a măreției sale este numărul impresionant de recorduri cu care acesta este prezent în Guinness Book of World Records.

În 1981, Calore a urcat și coborât Pasul Stelvio în timp ce a cântat la 4 instrumente muzicale, ce cântăreau 33kg. Doi ani mai târziu, acesta a trecut cu bicicleta peste 14 pasuri montane din Dolomiți într-un interval de 13 ore.

În 1984, italianul a urcat Stelvio într-o oră și 36 de minute pedalând doar cu piciorul drept, iar un an mai târziu a coborât de pe aceeași cățărare într-un timp record, de 27 minute și o secundă. Așadar, Calore nu a fost doar un cascador, ci un adevărat ciclist ce ar fi putut îmbrățișa și o carieră de profesionist, iar recordul de ascensiune pe Stelvio stabilit în 1989 rămâne dovada clară a acestui lucru. Bernard Hinault deținea cel mai bun timp pe legendara cățărare, înainte ca Giuliano Calore să zdrobească recordul lui ‘Le Patron’ cu peste patru minute.

Ajuns la 77 de ani, italianul a decis să încerce un ultim record: coborârea Pasului Stelvio (2758m) și a celor 48 de serpentine ale sale pe timp de noapte și pe o bicicletă fără ghidon și frâne.

Încercarea lui Calore este subiectul principal al noului film 48 Tornanti di Notte, ce va fi disponibil începând cu 1 decembrie pe DVD.

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.