Froome revine în Turul Herald Sun pentru a-și apăra titlul

Chris Froome a confirmat faptul că va urma un program asemănător cu cel din 2016 și în sezonul viitor. Așadar, triplul câștigător al Turului Franței va începe noua stagiune în Australia, unde va încerca să își apere titlul obținut anul acesta în Turul Herald Sun, cea mai veche cursă de ciclism de la antipozi.

A 64-a ediție a Turului Herald Sun va avea o participare mai puternică ca niciodată, pe lângă Froome, la start fiind confirmat și Esteban Chaves de la Orica-BikeExchange. Cursa se va disputa între 1 și 5 februarie, însă înainte de aceasta, Froome va pedala și în Cadel Evans Great Ocean Road Race, competiție ce va face parte din WorldTour începând cu 2017.

Campionul Australiei se retrage din ciclism la numai 27 de ani

Jack Bobridge, campionul în exercițiu al Australiei în proba de fond, a anunțat că va pune punct prematur carierei de ciclist din cauza unei artrite reumatoide, afecțiune ce i-a fost dignosticată încă din 2010.

jack-bobridge

”Nu mă interesează ce spun ceilalți că aș fi putut realiza. Știu doar că m-am întors în Europa anul acesta pentru a finaliza anumite lucruri în mintea mea și mi-am dat seama că nu mă mai pot bucura de ciclism cu această artrită și durere”, a declarat Bobridge pentru The Advertiser.

Australianul venit din ciclismul de pistă a câștigat în 2009 titlul de campion mondial U23 la contratimp individual, dar a continuat să obțină rezultate bune și pe velodrom, fiind multiplu medaliat la Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale.

Rodriguez, încă nehotărât asupra viitorului său în pluton 

Joaquim Rodriguez pare că se răzgândește de la o zi la alta în ceea ce privește viitorul său în ciclism. După ce anunțase cu lacrimi în ochi că se retrage după Jocurile Olimpice de la Rio, spaniolul a fost forțat de Katusha să revină în toamnă pentru încă câteva curse, pentru ca mai apoi să semneze un contract cu Bahrain Merida pentru 2017.

Cu toate acestea, Rodriguez nu este sigur că se va urca din nou în șa: ”Dacă sunt capabil să revin la o formă fizică și mentală bună, nu are rost să merg doar în Liege-Bastogne-Liege sau Giro. Dacă revin doar pentru aceste două curse și nu le câștig, ar însemna că am muncit degeaba.”, spune Rodriguez. ”Singura variantă pentru a vedea dacă voi continua este să mă antrenez câteva zile și să văd cum merg lucrurile. Din fericire, la Bahrain Merida nu am nici o presiune”.

Ciclist kenyan, rămas fără un picior după un accident în Turul Rwandei

Samwel Mwangi, 32 de ani, a rămas fără o parte din piciorul stâng după un groaznic accident suferit în ultima etapă a Turului Rwandei.  Mwangi făcea parte din echipa Kenyan Riders Downunder, o formație continentală alcătuită din cicliști australieni și kenyeni.

Turul Rwandei a ajuns în atenția presei din întreaga lume în acest an datorită mulțimilor exuberante ce au susținut competiția africană și care ar face invidioase multe curse din Europa. Iatămai jos o mostră de pe Mur de Kigali:

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.