Schumacher și Rebellin vor fi din nou colegi de echipă

Foști coechipieri la Gerolsteiner și CCC Sprandi Polkowice, dar și cutreierători ai șoselelor românești prin Turul Sibiului, Stefan Schumacher și Davide Rebellin vor face echipă din nou în 2017 la echipa Kuwait-Cartucho.es, o formație continentală.

Stefan Schumacher

Pentru Rebellin, fost câștigător al Turului Sibiului, va fi al 25-lea sezon ca profesionist și primul la nivel continental, după patru stagiuni petrecute la CCC.

Tony Martin își va asuma rolul de lider la Katusha-Alpecin

Campionul mondial în proba de contratimp individual a făcut o schimbare pe care puțini o anticipau, lăsând Etixx-QuickStep pentru Katusha-Alpecin. La formația ce va avea licență elvețiană anul viitor, Tony Martin va avea mai multă libertate și șansa de a-și încerca forțele în clasicele pe pavate.

katusha alpecin

”Anul trecut a fost distractiv. Am rulat mai mult pentru colegii mei. Acum cred că sunt pregătit să îmi asum rolul de lider și să obțin câteva rezultate personale”, a declarat neamțul.

Noua echipă a lui Martin, ce își dorește în 2017 un început proaspăt și mai puțin orientat spre originile rusești, și-a prezentat și echipamentul pentru sezonul viitor, acesta fiind similar cu cel din 2016, excepție făcând noua siglă Alpecin de pe piept.

Louis Vuitton cumpără Pinarello

Un consorțiu din care face parte și Louis Vuitton a achiziționat pachetul majoritar al faimosului producător de biciclete Pinarello. Fausto Pinarello va rămâne în poziția de director al companiei italiene și va conduce extinderea brandului ce furnizează biciclete echipei Sky încă din 2010.

Se pare că același consorțiu se află în negocieri și pentru preluarea companiei britanice Rapha, care produce îmbrăcăminte pentru cicliști.

BMC va miza pe doi lideri în Turul Italiei 2017?

După ce Tejay van Garderen anunțase deja că va renunța la gândul unui podium în Turul Franței și îl va lăsa pe Richie Porte să se lupte pentru tricoul galben, se pare că americanul s-a pricopsit cu un alt rival ce i-ar putea fura rolul de lider al echipei BMC chiar și în Giro.

Rohan Dennis a declarat că își dorește să primească mai multă libertate și, eventual, câteva ajutoare pentru a se lupta pentru clasamentul general în ediția centenară a Corsei Rosa. La fel ca și Van Garderen, Dennis a avut evoluții inconstante în cursele pe etape, însă în 2016 a obținut câteva rezultate foarte bune, mai ales în Turul Marii Britanii și Turul Californiei, curse în care a fost al doilea la general.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.