Stig Broeckx iese din comă la 7 luni de la accidentul din Turul Belgiei

Belgianul de 26 de ani este oficial ieșit din comă, potrivit celor de la Sporza, însă mai are de parcurs un drum lung pentru a-și reveni complet.

Stig Broeckx a fost victima unui accident între două motociclete în Turul Belgiei, în luna mai, care au ricoșat și l-au doborât în timpul penultimei etape. Rutierul celor de la Lotto Soudal mai fusese lovit de o motocicletă și în luna februarie, în timpul semi-clasicei Kuurne-Brussels-Kuurne.

„Stig învață din nou să înghită și poate rosti cuvinte scurte, cum ar fi `mâine`. Este un lucru pozitiv și încurajator”, a declarat Servaes Bingé, doctorul echipei Lotto Soudal. ”De asemenea, recunoaște colegi de-ai săi

BMC și Orica, cu noi echipamente pentru sezonul 2017

După mulți ani în care a avut o abordare conservatoare în ceea ce privește designul echipamentului, BMC aduce câteva elemente noi în 2017. Mânecile tricourilor vor purta sigla unui nou sponsor, TAG Heuer, iar negrul va fi preponderent. Toate articolele de îmbrăcăminte folosite de BMC vor fi produse în următorii trei ani de Assos.

greg-van-avermaet

De cealaltă parte, Orica vine cu o modificare în primul rând în numele echipei, producătorul de biciclete Scott înlocuind compania BikeExchange. În ceea ce privește echipamentul, australienii vor purta articole furnizate de Giordana în 2017. Și la formația condusă Shayne Bannan se observă o tendință spre culori mai închise, ceea ce nu pare să îi deranjeze în soarele dogoritor pe care îl vor înfrunta chiar în ianuarie în Turul Down Under.

orica-scott

Încă o tragedie în lumea ciclismului

Tânărul francez Etienne Fabre a murit sâmbătă, în Munții Bauges, după o căzătură în timpul unei ture de escaladă.

etienne-fabre

La numai 20 de ani, Fabre era considerat unul dintre cei mai promițători tineri cicliști din hexagon. După ce obținuse câteva rezultate remarcabile în cursele de U23, rutierul francez a primit în acest an șansa de a rula pentru AG2R ca stagiar.

Thibaut Pinot va participa în Turul Italiei

Liderul echipei FDJ va renunța cel puțin pentru un an la gândul câștigării Turului Franței pentru a-și încerca norocul în Giro. Pinot a declarat că vremea și cățărările din Turul Italiei sunt mai potrivite calităților sale decât cele din Le Tour, însă acest lucru rămâne de văzut în luna mai, când se va disputa ediția centenară a Corsei Rosa.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.