cu bicicleta la serviciu

Peste 400.000 de cetățeni belgieni au primit în acest an indemnizații pentru că folosesc bicicleta ca mijloc de transport până la serviciu. În total, 93 de milioane de euro au fost folosite în acest scop.

Stimulentul este plătit de companii în funcție de câți kilometri au parcurs angajații cu bicicleta, aceste sume fiind mai apoi recuperate de către angajatori prin plata unor impozite mai mici către statul belgian. De asemenea, angajații pot deduce și achiziția unei biciclete noi, precum și cheltuielile aferente întreținerii acesteia.

Procentul celor care merg cu bicicleta la serviciu a crescut cu 30% în Belgia, în ultimii 5 ani. Pe lângă bani, oamenii au început să folosească mai mult bicicleta și pentru a evita traficul din ce în ce mai sufocant. În plus, diferite campanii care încurajează folosirea acestui mijloc de deplasare au oferit un impuls acestui trend. Astfel, belgienii au început să pedaleze pe distanțe din ce în ce mai lungi.

Sumele nu sunt foarte mari, însă pot fi o mică motivație în plus. Un kilometru de pedalat este recompensat cu 22 de eurocenți, ceea ce înseamnă că un angajat care locuiește la 15km de locul de muncă și care lucrează 210 zile din 365, va primi la sfârșit de an 1.386 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.