Wiggins si Armstrong

Așa cum s-a întâmplat de multe ori în ciclism, ceea ce părea la început o simplă știre fără implicații prea mari începe acum să se rostogolească și să prindă o forță din ce în ce mare. Așa stau lucrurile și în cazul lui Bradley Wiggins și a misteriosului pachet cu medicamente primit în timpul Criteriului Dauphine 2011.

După ce Dave Brailsford a refuzat să ofere detalii despre conținutul pachetului timp de 3 luni, atunci când a făcut-o, fiind forțat de Parlamentul britanic, a venit cu o scuză puerilă, spunând că în pachet se afla Fluimucil.

Prentice Steffen, fost doctor al lui Bradley Wiggins la echipa Garmin Slipstream, nu crede nici el în justificările lui Brailsford.

”Mi se pare o explicație bizară și insuficientă. Noi aveam Fluimucil tot timpul la îndemână pentru că băieții îl cereau. Sigur, nu este un medicament interzis și este un expectorant eficient, cu un important efect antioxidant.”, le-a spus Steffen celor de la Cyclingnews.

Pachetul ce conținea Fluimucil, după cum susține Dave Brailsford, a fost transportat tocmai din Marea Britanie până în Franța pentru a ajunge la Wiggins, care tocmai își zdrobea adversarii în Dauphine și câștiga pentru prima dată cursa ce pregătește Turul Franței.

”Când se întâmpla să rămânem fără Fluimucil, mergeam la cea mai apropiată farmacie să cumpărăm”, spune Steffen, care compară motivația managerului echipei Sky cu una din epoca lui Lance Armstrong. ”Îmi amintește într-o oarecare măsură de era Lance Armstrong, când veneau cu o poveste pe care majoritatea lumii o credea și doar o mână de oameni o puneau la îndoială”.

”Dacă era vorba doar despre Fluimucil trebuiau să spună din prima asta, nu să vină cu explicații după câteva săptămâni”, a adăugat fostul doctor al lui Wiggins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.