Un nou sistem de punctare pentru clasamentele UCI, din 2017

UCI a anunțat că va simplifica modul în care se vor calcula punctele pentru clasamentele UCI World Ranking și UCI WorldTour Ranking. Astfel, în ambele ierarhii se va folosi același sistem de punctare începând de sezonul viitor.

Pentru a încerca să simplifice lucrurile, UCI a creat în acest an un clasament general pentru rutieri și țări, în care este adunat orice punct acumulat într-o cursă din calendarul oficial al UCI, o ierarhie asemănătoare cu cea din tenis. Astfel, din 2017, în clasamentul WorldTour vor putea figura și cicliștii care nu evoluează pentru o echipă din primul eșalon, ceea ce va oferi o imagine de ansamblu mai clară asupra celor mai buni rutieri din lume.

Fernando Gaviria  își va face debutul într-un mare tur în Giro

Fernando Gaviria a intrat fulminant în ciclismul mare în acest an, iar în 2017 va face un pas important odată cu debutul său într-un mare tur. Sprinterul columbian a confirmat că va participa în ediția centenară a Turului Italiei, unde speră să capete experiența de care va avea nevoie pentru a deveni cu adevărat un rutier de anvergură în marile tururi.

Ciclistul de la Quick-Step Floors a obținut câteva victorii importante în primul său sezon ca profesionist, însă 2016 putea să fie unul cu adevărat grandios dacă nu era neatent în ultimii metri din Milano – SanRemo sau dacă nu avea ghinion la Campionatele Mondiale de la Doha.

ONE Pro Cycling și-a anunțat echipa de 12 cicliști pentru 2017

Deși porneau la drum în urmă cu doi ani cu gândul de a ajunge în WorldTour, echipa ce a purtat tricoul galben în Turul Sibiului prin Steel Von Hoff, ONE Pro Cycling, va fi nevoită să facă un pas înapoi în 2017 din cauza plecării celor de la Factor Bikes la AG2R.

Formația condusă de Matt Prior va reveni la nivel continental și va ataca noul sezon cu un lot de doar 12 cicliști: Tom Baylis (GBR), Karol Domagalski, (POL), George Harper (GBR), Will Harper (GBR), Kristian House (GBR), Joshua Hunt (GBR), Hayden McCormick (NZL), James Oram (NZL), Tom Stewart (GBR), Steele Von Hoff (AUS), Pete Williams (GBR), Sam Williams (GBR).

Listă de start puternică pentru Campionatele Naționale ale Australiei

În plină iarnă în emisfera nordică, australienii se bucură de căldura verii, iar cele mai importante curse de ciclism de la antipozi sunt programate în această perioadă. Noul sezon de ciclism va începe oficial chiar cu Campionatele Naționale de Șosea ale Australiei, programate între 4 și 8 ianuarie.

Mai multe nume importante și-au anunțat prezența, cu Orica-Scott din nou cu cea mai puternică echipă. Simon Gerrans vizează al treilea titlu național în proba de fond, în timp ce Caleb Ewan va încerca să își apere titlul în seria de criterii. Rohan Dennis pare favorit la contratimp, însă va avea concurență serioasă din partea foștilor campioni naționali Luke Durbridge și Michael Hepburn.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.