operatiunea puerto

Potrivit publicației El Pais, laboratorul anti-doping din Lausanne lucrează de mai multe luni la identificarea ultimilor săculeți cu sânge confiscați în anul 2006, în Operațiunea Puerto.

Chiar dacă numele unor cicliști implicați au ieșit la iveală imediat după confiscarea celor peste 200 de probe din casele lui Eufemiano Fuentes și a lui José Luis Merino Batres, alții au scăpat, cel puțin pentru o perioadă.  Cazul a fost tergiversat în toți acești ani, toate probele fiind aproape de a fi distruse în 2013, după o decizie a justiției. Din fericire, această hotărâre a fost întoarsă la apel de către UCI, WADA, Federația Spaniolă și cea Italiană.

În toată această perioadă, unele probe au dispărut de pe listă, cum este cazul unor săculeți pe care erau înscrise inițialele A.C., iar alte probe s-au degradat, presa speculând că printre acestea s-ar afla nume importante din tenis și fotbal. Tot acest scandal se pare că se va încheia peste câteva săptămâni, când vor fi făcute publice toate numele neidentificate până acum.

În lista de mai jos este prezentată o evidență a săculeților cu sânge și plasmă confiscați. După cum se poate vedea, jumătate dintre sportivii implicați încă nu au fost identificați după poreclele notate pe pungi.

Speculațiile care au circulat în ultimii ani în presă și pe internet spun că numele Clasicomano ar fi porecla lui Juan Antonio Flecha sau a lui Fabian Cancellara, iar Amigo de Birillo ar fi Frank Schleck.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.