Floyd Landis și David Zabriskie revin pe biciclete în 2017

Cei doi foști colegi de la US Postal vor reveni la anul într-o competiție de amatori, Turul Battenkill, pentru a-și promova afacerea pe care au deschis-o în această vară. Floyd’s of Leadville se numește firma celor doi, iar domeniul de activitate este în principal cultivarea canabisului și transformarea acestuia în diverse produse.

Bradley Wiggins pune capăt carierei de ciclist

Primul britanic care a câștigat Turul Franței, dar și cvintuplu campion olimpic, Bradley Wiggins a anunțat că se retrage din ciclism, punând astfel capăt speculațiilor că și-ar mai dori să participe și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2020.

Fostul ciclist de la Sky nu se află tocmai în cel mai bun moment al vieții, după ce datele sale medicale au fost făcute publice de o grupare de hackeri din Rusia, care a spart bazele de date ale WADA. În plus, jurnaliștii de la Daily Mail au adus în atenție povestea unui pachet misterios cu medicamente ce i-a fost livrat din Marea Britanie lui Wiggins în timpul Criteriului Dauphine 2011, cursă pe care a și câștigat-o.

Căzătură urâtă pentru Mathieu van der Poel în Azencross

În penultima tură a cursei de ciclocros Azencross, disputată astăzi în Loenhout, unul dintre favoriții la victorie, Mathieu van der Poel, a căzut urât pe o scurtă porțiune de coborâre. Olandezul a stat la pământ nemișcat câteva minute, însă a scăpat fără nici o rană serioasă. Wout Van Aert a câștigat cursa, urmat de Tom Meeusen și Kevin Pauwels.

Ciclista canadiană Ellen Watters a murit după o coliziune cu o mașină

Ellen Watters, 28 de ani, ce urma să evolueze în 2017 pentru prima dată în cariera sa pentru o echipă din WorldTour, a suferit un accident mortal în timpul unui antrenament. Rutiera canadiană a fost lovită de o mașină, însă mai multe detalii despre incident nu au fost oferite momentan.

Watters se adaugă unei liste groaznic de lungi a cicliștilor profesioniști ce au dispărut dintre noi în 2016.

Program asemănător cu cel din 2016 pentru Froome în sezonul viitor

Chris Froome va rămâne fidel rețetei ce i-a adus în 2016 al treilea titlu în Turul Franței și va urma un program de curse aproape identic. Liderul celor de la Sky va începe sezonul la sfârșitul lui ianuarie, în Australia, unde va lua startul în Cadel Evans Great Ocean Road Race, cursă urmată de Herald Sun Tour în februarie.

Froome va începe sezonul european în Turul Cataluniei, în luna martie, iar până la Turul Franței va mai participa în Turul Romandiei și Criteriul Dauphine. În funcție de ce se va întâmpla în Le Tour, britanicul va decide dacă va mai încerca încă o dată să facă dubla Turul Franței – Turul Spaniei.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.