Joe Dombrowski își dorește un record al orei în cățărare

Mai în glumă, mai în serios, ciclistul celor de la Cannondale-Drapac propune apariția unui record al orei care să ofere o șansă și celor care nu au calități de contratimpiști.

”Anul trecut a fost toată această nebunie cu recordul orei, însă eu m-aș putea bate doar pentru recordul orei pentru cel mai încet ciclist”, spune Joe Dombrowski. ”Ar fi distractiv dacă am crea un record al orei în cățărare. Câți metri altitudine poți urca într-o oră. Mă încântă gândul de a pedala într-un mediu mai imprevizibil decât velodromul.”

”Nu ar fi interesant să vedem câți metri poate urca cineva într-o oră? Dacă voi avea prima încercare, voi deține și primul record :)”.

Coliziune cu un porc sălbatic, pe o coborâre, pentru Sean Kelly

Legendarul Sean Kelly, 60 de ani, a suferit o căzătură urâtă în timpul unei plimbări cu bicicleta în Spania. Fostul ciclist cobora de pe Col de Rates, lângă Calpe, în momentul în care un porc sălbatic i-a sărit în față pe șosea. Kelly nu a avut cum să evite impactul și a lovit animalul în plin, însă, din fericire, nu a suferit răni grave.

Patru echipe de WorldTour în noul Tur San Juan

După dispariția Turului San Luis, argentinienii au venit imediat cu o variantă de rezervă și au promovat Turul San Juan la statutul de cursă UCI 2.1. Patru echipe din WorldTour vor lua startul pe 23 ianuarie în cursa sud-americană: Bahrain Merida, TJ Sport, Trek-Segafredo și Quick-Step Floors.

Alături de acestea, alte șase formații pro-continentale vor participa în Turul San Juan, printre care și Nippo – Vini Fantini, echipa lui Eduard Grosu. Nu se știe încă dacă ciclistul nostru va face deplasarea în Argentina, însă ne amintim cu plăcere de clasările sale bune din Turul San Luis din precedentele două sezoane.

Peter Sagan: Cicliștii trăiesc astăzi ca la pușcărie

Într-un interviu acordat nemților de la Sportschau, Peter Sagan a spus: ”Ciclismul profesionist de astăzi este curat. Ce s-a întâmplat în trecut, s-a întâmplat. Ciclismul este acum foarte curat. Trăim ca la pușcărie”

”Trebuie să spunem tot timpul unde ne aflăm. Poți fi controlat oriunde acum. Sunt foarte norocos că am nimerit într-un ciclism curat.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.