Olandezul își dorește tricoul roz la ediția centenară a Giro d’Italia.

Rutierul echipei Sunweb a confirmat zvonurile care planau asupra intențiilor sale din 2017. Olandezul în vârstă de 26 de ani a afirmat că principalul său obiectiv pentru acest sezon este tricoul roz din Turul Italiei.

Pe lângă prezența în Corsa Rosa, Dumoulin țintește de asemenea victorii în cursele italiene Strade Bianche, Milano-San Remo și Tirreno-Adriatico, dar și o medalie la proba de contratimp de la Campionatele Mondiale ce vor avea loc la finalul anului competițional în Norvegia.

”Am spus că anul acesta mă voi axa pe cursele pe etape și cred că șansele mele sunt mai mari în Giro decât în Turul Franței pentru că sunt mai mulți kilometri de contratimp în Turul Italiei”, a spus Dumoulin.

”Pe de altă parte, Giro este mult mai greu pentru că sunt mai multe etape montane în care poți avea o zi proastă și pierde minute bune. Ascensiunile din Turul Franței nici nu se compară cu cele din Turul Italiei. Acest lucru face ca Giro să fie o cursă mai periculoasă, dar și mai captivantă”, a adăugat rutierul celor de la Sunweb.

În palmaresul lui Dumoulin regăsim două titluri naționale ale Olandei la proba de contratimp, cinci victorii de etapă obținute în cele trei mari tururi, medalia de bronz de la proba de contratimp de la mondialul din 2014, dar și argintul obținut vara trecută la Jocurile Olimpice desfășurate la Rio de Janeiro.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.