Cei de la Pinarello au prezentat astăzi noul model Dogma F10. Aceasta este bicicleta pe care Chris Froome și compania o vor folosi în acest sezon.

În primul său succes în Turul Franței din 2013, Froome a pedalat pe un Pinarello Dogma 65.1 Think 2, în timp ce în la următoarele două succese, în 2015 și 2016, britanicul a folosit modelul ce precede proaspăta Dogma F10, adică Dogma F8.

Noul cadru Dogma F10 este mai ușor cu 6,3% decât modelul F8, dar este și mai rigid cu 7%, însă geometria rămâne identică. Down tube-ul este acum concav, ceea ce reduce frecarea cu aerul cu 12,6%, în timp ce dropout-urile furcii au împrumutat designul modelului de contratimp Pinarello Bolide.

Shimano va fi și în acest an compania care va furniza echipei Sky componentele pentru echiparea bicicletelor. Britanicii vor fi probabil primii care vor avea la dispoziție noul grup electronic Dura-Ace Di2 9150, care încă nu a fost lansat oficial.

Cadrul este produs din fibre de carbon Torayca T1100 1K, iar cei de la Pinarello susțin că rigiditatea a fost îmbunătățită odată cu progresul designului asimetric specific companiei italiene.

”Am lucrat cu cei de la Pinarello mult timp pentru a produce noul model F10 și sunt nerăbdător să îmi încep sezonul pe ea”, a spus Chris Froome.

Sky pedalează pe biciclete Pinarello încă de la înființare și tocmai și-a prelungit înțelegerea cu compania din Treviso până în 2020.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.