Traseul probelor de șosea a Campionatelor Mondiale din 2018 a fost deconspirat.

După cum bine știm deja, Innsbruck va organiza ediția din 2018 a Campionatele Mondial de ciclism pe Șosea. Conform unor zvonuri apărute în presa germană, traseul a fost deja stabilit.

Primele imagini ar putea să le aducă bucurie rutierilor cu veleități de cățărător. Două cățărări destul de serioase compun traseul prezentat în presa germană. Dacă traseul de anul acesta, de la Doha, vi s-a părut plictisitor, se pare că ediția din Austria va fi complet în antiteză cu cea din Qatar, cu peste 4000m diferență de nivel de-a lungul traseului în lungime de aproape 260km.

Circuitul final va include două ascensiuni dure, una de 7,5km lungime și cu o pantă medie de 5,5%, iar cealaltă va fi un zid ce 2,8km, cu o pantă medie de 11,4% și o pantă maximă de 17%.

Cel mai probabil, 2018 va fi unica șansă a vieții pentru rutieri precum Chris Froome, Nairo Quintana sau Esteban Chaves de a câștiga tricoul curcubeu.

Până atunci, la sfârșitul acestui sezon, gazda Mondialelor de șosea va fi orașul norvegian Bergen, ce propune un traseu pentru puncheuri în probele de fond.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.