Contador răspunde atacurilor lansate de Tinkov

Într-un interviu acordat toamna trecută, Oleg Tinkov spunea despre Alberto Contador: „Nu am nici un fel de relaţie cu el. Îl respect ca ciclist, pentru tot ce a făcut în trecut, dar ca şi caracter pot spune că nu ne-am potrivit vreodată. Nu îmi place de el. Chiar şi în echipă, aproape nimeni nu îl înghite. A ajuns să aibă relaţii proaste cu aproape toţi, mai puţin cu micuțul său grup de spanioli”.

La câteva luni distanță, noul rutier al echipei Trek-Segafredo a răspuns acuzațiilor lansate de Tinkov, spunând: ”A fost o etapă din cariera mea care din fericire s-a încheiat. Acum am alte provocări în față. Nu-mi voi irosi energia cu el. Are mulți bani, dar nu știe să îi gestioneze”, a spus Contador într-un interviu acordat radioului Cadena Ser. ”Știam că totul se va schimba în momentul în care Bjarne Riis a plecat. Era un lider care știa să conducă un grup de 70 de oameni. Degeaba ai foarte mulți bani, dacă nu știi să conduci”, a adăugat spaniolul.

Landa și Thomas vor fi coliderii echipei Sky în Giro

Dave Brailsford, managerul echipei Sky, a confirmat faptul că Geraint Thomas va primi șansa de a conduce echipa în Turul Italiei, împreună cu Mikel Landa. Va fi pentru prima dată când galezul își va juca șansa în clasamentul general al unui mare tur.

”Obiectivul lui Mikel Landa a fost de la bun început Turul Italiei. Suntem foarte atenți la acest obiectiv. Pentru Geraint va fi un sezon foarte important. Anul trecut a câștigat Paris-Nice, dar nu a mers așa cum și-ar fi dorit în Turul Franței. Sezonul acesta cred că are nevoie de un obiectiv mai îndrăzneț. Când am văzut profilul Turului Italiei, ne-am dat seama că s-ar putea descurca foarte bine în această cursă. Cred că Mikel și Geraint se vor completa unul pe celălalt”, spune Brailsford.

Moment amuzant și dureros pentru un ciclist a cărui bicicletă a rămas blocată într-un gard electric

Unul dintre cicliștii din clipul de mai jos încerca să treacă peste un gard cu tot cu fat bike-ul său, în momentul în care a descoperit că gardul inofensiv la prima vedere era de fapt electrificat. Ce a urmat puteți urmări în video.

Lieuwe Westra se retrage din ciclism, deși abia semnase cu Wanty

Chiar dacă semnase un contract pentru următorii trei ani cu Wanty – Groupe Gobert, Lieuwe Westra a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care își anunță retragerea imediată din ciclism.

Mesajul a fost șters mai apoi, creând astfel confuzie chiar și în rândul celor de la Wanty, care totuși au confirmat după câteva ore că Westra nu va mai evolua pentru ei. Rutierul belgian nu a oferit o explicație clară care să motiveze decizia sa, însă se pare că fostul ciclist de la Astana suferă de depresie de mai mulți ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.