Ultimul mare tur al sezonului 2017, Turul Spaniei, și-a anunțat astăzi configurația etapelor. Considerat cel mai greu tur dintre competițiile de trei săptămâni, Vuelta nu dezamăgește nici anul acesta. La o primă vedere, traseul pare creat pentru cei mai puternici cățărători din pluton. Rutierii care și-au setat ca obectiv această cursă vor avea de înfruntat nu mai puțin de nouă finaluri în ascensiune.

Pentru prima oară din 2009, Vuelta va debutat în afara Spaniei, mai exact la Nîmes, în sudul Franței, cu clasicul contratimp pe echipe.

A doua etapă se va desfășura tot pe teritoriu francez și va fi dedicată sprinterilor. Deja din a treia zi încep etapele dificile, deoarece vom avea pe traseu trei cățărări repertoriate, dintre care două de categoria I, dar sosirea va fi în coborâre. A patra zi va reprezenta un obiectiv pentru fiecare sprinter, pentru ca din a cincea etapă, cățărătorii sa iasă rampă pe primul final în ascensiune.

În următoarele două zile, lupta pentru victorie se va da între sprinteri și evadați. În ziua a opta a Turul Spaniei, clasamentul general poate suferi câteva modificări, dar sosirea este una facilă, în coborâre. Apoi, urmează etapa cu Cumbre Del Sol, unde s-a impus Tom Dumoulin în 2015, iar puncheurii nu vor ezita să iasă la atac.

După prima zi de pauză, evadații pot avea din nou o șansă, dacă echipele sprinterilor nu vor pune în mișcare trenulețele. După ce rutierii se vor confrunta cu prima etapă la altitudine, la peste 2.100 de metri, plutonul va avea în față două zile mai ușoare. Urmează etapela 14 și 15 cu sosiri pe cățărări de categorie specială, Sierra de la Pandre, respectiv Alto Hoya de la Mora (2.490 m).

În ultima săptămână, oamenii de general vor începe în forță cu singurul contratimp individual al competiției, în lungime de 42 de kilometri.

Rutierii ce vizează tricoul roșu vor trebui să gestioneze foarte bine următoarele două etape, ce vor avea din nou finaluri în cățărare. În antepenultima zi, plutonul va primi o gură de oxigen, înainte de sosirea pe legendară cățărare Angliru, care revine pe traseul Vueltei după ce a lipsit în ultimele trei ediții. În fine, ultima zi va fi una dintre puținele șanse pentru sprinteri, cu finalul din centrul Madridului.

Turul Spaniei 2017 se va desfășura între 19 august și 10 septembrie. Printre numele grele care vor lua startul se află Christopher Froome, Alejandro Valverde, Romain Bardet și Fabio Aru.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.