Ewan continuă seria victoriilor în Australia

După victoriile din cursa criteriu a Campionatelor Naționale și cea din People’s Choice Classic, Caleb Ewan s-a impus și în prima etapă a Turului Down Under.

Din cauza caniculei, organizatorii au scurtat runda inaugurală la 118km, însă temperaturile nu l-au împiedicat pe sprinterul celor de la Orica-Scott să fie cel mai rapid în bătălia finală. Peter Sagan i-a deschis sprintul colegului său de la Bora-hansgrohe, Sam Bennett, însă irlandezul a încheiat doar pe 3, fiind depășit și de Danny Van Poppel (Sky).

Etapa a doua a cursei australiene propune un traseu mult mai dur decât cel de astăzi, iar oamenii de general vor ieși pentru prima dată la rampă. Turul Down Under poate fi urmărit online în jur de ora 4 dimineața, ora României.

Turul Down Under 2017 – rezultate prima etapă:

1 Caleb Ewan (Orica-Scott) 3:24:18
2 Danny van Poppel (Team Sky)

,,

3 Sam Bennett (Bora-hansgrohe)

,,

4 Marko Kump (UAE Abu Dhabi)

,,

5 Niccolò Bonifazio (Bahrain-Merida)

,,

6 Nikias Arndt (Sunweb)

,,

7 Baptiste Planckaert (Katusha-Alpecin)

,,

8 Edward Theuns (Trek-Segafredo)

,,

9 Miles Scotson (BMC)

,,

10 Sean De Bie (Lotto Soudal)

,,

 

Lance Armstrong și Lawson Craddock, parteneri de antrenament

În weekend-ul ce a trecut, rutierul celor de Cannondale-Drapac, Lawson Craddock, s-a antrenat cot la cot cu Lance Armstrong. Texanul de 45 de ani a demonstrat că încă are o condiție fizică de invidiat, parcurgând 185km în mai puțin de 6 ore, pe un traseu cu 1579m diferență de nivel, toate acestea în compania unui mult mai tânăr ciclist profesionist.

6 hours/115 miles in miserable weather with @lawsoncraddock. Who wants to do that….? WEDŪ. Nice camera work @college44

A video posted by Lance Armstrong (@lancearmstrong) on

Încă o cursă importantă dispare din calendarul UCI

După ce acum câteva săptămâni a fost anunțată dispariția Turului Qatarului, astăzi a ajuns în presă informația conform căreia La Méditerranéenne nu se va disputa în acest an din cauza incapacității organizatorilor de a asigura forțe de securitate suficiente pentru o astfel de cursă.

Competiția cu o tradiție de peste 40 de ani trebuia sa aibă loc între 11 și 12 februarie. De-a lungul istoriei, Turul Mediteranean a fost adjudecat de nume mari ale ciclismului, precum Eddy Merckx, Gianni Bugno sau Paolo Bettini.

Amanda Spratt câștigă Turul Down Under feminin

Amanda Spratt și-a asigurat victoria în Turul Down Under încă din prima etapă, când s-a impus la Meadows, în cea mai grea rundă a cursei australiene. Kristen Wild a câștigat la sprint etapele 2 și 4, în timp ce localnica Chloe Hosking a reușit să o învingă pe olandeză în runda cu numărul 3.

Spratt încheie Turul Down Under cu un avans de 25s față de Janneke Ensing și 40s în raport cu Kristen Wild.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.