Caleb Ewan, de neoprit în Turul Down Under

După cum anticipam încă de ieri, etapa a 3-a din Turul Down Under s-a încheiat cu un sprint masiv, în care marele favorit, Caleb Ewan (Orica-Scott), s-a impus în fața lui Peter Sagan (Bora-hansgrohe) și a lui Niccolo Bonifazio (Bahrain Merida).

Richie Porte (BMC) rămâne liderul clasamentului general, înaintea celei de-a patra zi, în care sprinterii vor avea din nou un traseu favorabil pentru a-și disputa victoria.

Clasamentul etapei a 3-a:

1 Caleb Ewan (Orica-Scott) 3:24:45
2 Peter Sagan (Bora-hansgrohe) ,,
3 Niccolò Bonifazio (Bahrain Merida) ,,
4 Danny van Poppel (Team Sky) ,,
5 Edward Theuns (Trek-Segafredo) ,,
6 Nikias Arndt (Sunweb) ,,
7 Sean De Bie (Lotto Soudal) ,,
8 Lorrenzo Manzin (FDJ) ,,
9 Ruben Guerreiro (Trek-Segafredo) ,,
10 Baptiste Planckaert (Katusha-Alpecin) ,,

 

Nairo Quintana va încerca dubla Turul Italiei – Turul Franței

Rutierul celor de la Movistar a confirmat presei columbiene că decizia finală a fost luată în legătură cu programul său de curse pentru acest sezon, iar Turul Italiei va fi primul obiectiv important.

Quintana va participa și în Turul Franței, în încercarea de a realiza o performanță ce s-a dovedit a fi imposibilă de la Marco Pantani încoace, dubla Giro-Le Tour. Ciclistul columbian are deja în palmares o victorie în Turul Italiei, obținută în 2014 în fața lui Rigoberto Uran, iar singurul mare tur care încă îi lipsește este cel al Franței.

Mario Androni anunță finalul proiectului Androni-Sidermec după ratarea invitației în Giro

Profund dezamăgit de lipsa din Turul Italiei pentru al doilea an consecutiv, Mario Androni a declarat site-ului TuttoBici că nu va mai sponsoriza echipa condusă de Gianni Savio, începând cu 2018.

La rândul său, Savio a anunțat consternat că organizatorii Turului Italiei le-au făcut o mare nedreptate celor de la Androni-Sidermec și a anunțat că la întoarcerea din Venezuela va organiza o conferință de presă ”pentru a-și face vocea auzită„.

Vă reamintim că Nippo-Vini Fantini și Androni-Sidermec au pierdut invitațiile în ediția centenară a Turului Italiei în fața echipelor Gazprom-RusVelo și CCC Sprandi Polkowice.

Christoph Strasser stabilește un nou record pentru străbaterea Australiei cu bicicleta

Austriacul specializat în probe de anduranță a pedalat 6 zile, 10 ore și 58 de minute între Perth și Sydney, străbătând astfel Asutralia pe lățime.

Pe parcursul celor aproape 4000km, Strasser a dormit în total mai puțin de 6 ore, făcând prima pauză abia după 36 de ore de pedalat. Ultraciclistul a fost însoțit de o echipă din care au făcut parte un doctor, managerul său, câțiva mecanici și jurnaliști.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.