Turul Down Under 2017

4 din 4 pentru Ewan în Turul Down Under

Caleb Ewan (Orica-Scott) nu a putut fi oprit nici în ultima rundă a Turului Down Under, desfășurată pe un circuit, în Adelaide. „The Pocket Rocket” l-a învins din nou pe Peter Sagan (Bora-hansgrohe) și și-a trecut în cont al patrulea succes din tot atâtea oportunități în această ediția a cursei din Australia.

Richie Porte (BMC) a trecut linia de sosire cu plutonul și a oficializat victoria în clasamentul general, tranșată în urmă cu două zile pe Willunga Hill. Esteban Chaves (Orica-Scott) încheie al doilea, în timp ce Jay McCarthy (Bora-hansgrohe) a reușit să îl dea jos de pe podiumul final pe Nathan Haas (Dimension Data), după ce a înhățat 3s de bonificație.

Clasamentul etapei a 6-a:

1 Caleb Ewan (Orica-Scott)

1:55:28

2 Peter Sagan (Bora-hansgrohe)

,,

3 Marko Kump (UAE Abu Dhabi)

,,

4 Danny van Poppel (Team Sky)

,,

5 Sean De Bie (Lotto Soudal)

,,

6 Lorrenzo Manzin (FDJ)

,,

7 Koen de Kort (Trek-Segafredo)

,,

8 Jasha Sütterlin (Movistar)

,,

9 Nathan Haas (Dimension Data)

,,

10 Jay McCarthy (Bora-hansgrohe)

,,

Clasamentul general final:

1 Richie Porte (BMC)

19:55:49

2 Esteban Chaves (Orica-Scott)

+48”

3 Jay McCarthy (Bora-hansgrohe)

+51”

4 Nathan Haas (Dimension Data)

,,

5 Diego Ulissi (UAE Abu Dhabi)

+59”

6 Rohan Dennis (BMC)

+01’02”

7 Rafael Valls (Lotto Soudal)

,,

8 Robert Gesink (LottoNL-Jumbo)

,,

9 Wilco Kelderman (Sunweb)

,,

10 Jhonatan Restrepo (Katusha-Alpecin)

+01’04”

Rezumatul etapei a 6-a din Turul Down Under

Turul Flandrei, principalul obiectiv al lui Gilbert în 2017

Având o concurență serioasă la noua sa echipă pentru clasicele din Ardeni, unde Julian Alaphilippe și Daniel Martin s-au impus ca lideri ai celor de la Quick-Step Floors, Philippe Gilbert va viza alte curse în acest sezon.

Rutierul belgian a declarat că Turul Flandrei va fi unul dintre principalele sale obiective în campania de primăvară, deși îl va avea coechipier în De Ronde pe Tom Boonen, triplul câștigător al acestui Monument.

Rămâne de văzut cum își va găsi locul Gilbert într-o echipă înțesată cu specialiști ai clasicelor și dacă va reuși să își îmbunătățească cele două locuri trei obținute în Turul Flandrei în 2009 și 2010.

Lars Van der Haar câștigă ultima rundă a Cupei Mondiale de Ciclocros

Cu victoria la general deja în desagă, Wout Van Aert nu a mai luat startul în cursa de la Hoogerheide, iar cu un Mathieu Van Der Poel dezinteresat, ceilalți pretendenți au avut șansa pentru prima dată în acest sezon de ciclocros de a se lupta cu șanse reale pentru victorie.

Cei de la Telenet-Fidea au pus mâna pe primele trei locuri în ultima etapă a Cupei Mondiale, Lars Van der Haar fiind cel care întrerupe dominația Van Aert – Van Der Poel. Tom Meeusen a sosit al doilea, iar Corne Van Kessel al treilea.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.