Shimano RC7

Dacă săptămâna trecută v-am prezentat modelul de top din noua gamă de pantofi de șosea produsă de Shimano, astăzi vă voi spune impresiile cu care am rămas după testarea modelului RC7, opțiunea mai ieftină, dar după cum veți vedea, poate la fel de bună.

RC7 sunt reîncarnarea popularului model R171 în noua serie de pantofi produsă de gigantul japonez și dovada evoluției extrem de rapide a tehnologiei, de care profită acum și produsele de mijloc.

Comparând RC7 cu RC9, primul lucru pe care îl remarci este sistemul diferit de închidere. Dacă S-Phyre RC9 avea un sistem BOA complet, la RC7 a rămas o singură clapetă rotativă și apare o curelușă Velcro.

Shimano-RC7

Pentru cei care nu sunt prea familiarizați cu acest sistem de închidere BOA, o să explic din ce este acesta compus și cum funcționează. Două clapete rotative, sau una singură în cazul pantofilor Shimano RC7, alături de un fir foarte subțire, dar foarte rezistent, compun acest sistem atât de popular în rândul producătorilor de pantofi pentru ciclism. Învârtind clapetele într-un sens sau altul, firul se va strânge în jurul acestora sau va fi detensionat, un procedeu foarte ușor de reglaj ,ce poate fi realizat fără probleme chiar și în timp ce te afli pe bicicletă.

Talpa din carbon a pantofilor are un coeficient de rigiditate de 10, ceea ce înseamnă că este ușor mai elastică decât cea a modelului de top din gamă, însă nu trebuie să îți faci griji pentru eventuali wați pierduți gratuit căci transferul de putere este foarte eficient.

Perechea testată este varianta alb-gri, ce are un design care poate fi plăcut pentru unii, sau considerat inestetic de alții, dar care cu siguranță nu te poate lăsa indiferent. Pantofii cântăresc 490g (pentru mărimea 42.5) și îi poți găsi în magazine în mărimi cuprinse între 38 și 50. Prețul pentru o pereche de pantofi Shimano RC7 este de 187€, ceea ce înseamnă în lei aproximativ 840lei.

Raportul calitate/preț este excelent din punctul meu de vedere la acest model, iar pentru un ciclist amator acești pantofi ar trebui să fie în capul listei de dorințe pentru acest an. Confortul, greutatea, prețul și sistemul BOA, chiar și cu o singură clapetă rotativă, fac din Shimano RC7 una dintre cele mai bune opțiuni mid-level din acest an.

Caracteristici principale:

  • 490g perechea (mărimea 42.5)
  • sistem de închidere BOA, plus o curelușă Velcro
  • foarte confortabili
  • talpă din carbon
  • preț 187€

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.