Wout Van Aert a reușit să îl învingă pe marele său rival, Mathieu van der Poel, în proba elitei masculine din cadrul Campionatelor Mondiale de Ciclocros, disputate în Bieles, Luxemburg.

Campion mondial în 2015, Van der Poel a pornit ca din pușcă în cursă și s-a distanțat imediat de rivali, în timp ce lui Van Aert i-au fost necesare câteva ture pentru a-și intra în ritm. Ajutat și de câteva probleme tehnice ale rivalului său, Van Aert a reușit să revină în roata lui Van der Poel la jumătatea cursei.

A urmat o pană într-un moment extrem de nepotrivit pentru olandez, într-un loc de pe traseu situat departe de standuri, iar Van Aert s-a distanțat decisiv și nu a mai putut fi ajuns de Van der Poel până la final.

Astfel, cu un pic de noroc fără de care e greu să câștigi o cursă de ciclocros, Van Aert obține al doilea titlul mondial consecutiv și va purta pentru încă un an tricoul curcubeu.

Într-o bătălie paralelă, Kevin Pauwels a adus încă o medalie pentru Belgia, odată cu locul 3 obținut în fața lui Lars van der Haar.

Campionatele Mondiale de Ciclocros 2017:

1 Wout Van Aert (Belgia)

1:02:08

2 Mathieu van der Poel (Olanda)

+44”

3 Kevin Pauwels (Belgia)

+02’08”

4 Lars van der Haar (Olanda)

+02’51”

5 Corne van Kessel (Olanda)

+03’08”

6 Laurens Sweek (Belgia)

+03’28”

7 Michael Boros (Cehia)

+03’46”

8 Gianni Vermeersch (Belgia)

+04’01”

9 Simon Zahner (Elveția)

+04’08”

10 Sascha Weber (Germania)

+04’28”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.