Austriacul Max Stöckl și-a bătut propriul record de viteză, înregistrând 167.6km/h pe un MTB produs în serie.

După ce în 2011 a stabilit un record de 164.95km/h coborând de pe vulcanul Cerro Negro din Nicaragua, Stöckl a hotărât la finele anului trecut că a sosit momentul să își îmbunătățească propria performanță. ”Acea coborâre nu a fost atât de distractivă, nu a reprezentat o provocare adevărată. Când m-am întors din Nicaragua am început imediat să caut un alt munte de pe care să cobor”, spune austriacul.

Stöckl are la activ și câteva recorduri înregistrate pe zăpadă. În 1999, a reușit să atingă o viteză de 187km/h în Les Arcs, Franța, iar în 2007 a ridicat ștacheta la 210km/h în Anzii chilieni.

Riderul de 42 de ani s-a întors în Chile pentru a căuta locul ideal pentru un nou record, de data aceasta într-o zonă fără zăpadă. O pantă situată la o altitudine de aproape 4000m și cu o înclinație de 45% din deșertul Atacama a fost aleasă în cele din urmă de austriac pentru tentativa sa.

11 secunde i-au fost suficiente lui Stöckl pentru a ajunge la o viteză de peste 167km/h. ”Când pedalezi la aceste viteze, fiecare kilometru pe oră în plus necesită un efort uriaș. Această forță are un impact major asupra bicicletei și a corpului celui din șa. A fost foarte epuizant, cu toate că a durat doar 20s.”, a spus austriacul la final.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.