O nouă dramă a lovit ciclismul acum câteva zile. Serge Baguet s-a stins din viață la doar 47 de ani.

Serge Baguet nu a fost vreun Lance Armstrong, Vincenzo Nibali sau Alberto Contador. Nu a emis vreodată pretenții la victorii majore în marile tururi sau în cursele clasice, dar a fost un rutier cu mare experiență în plutonul marilor tururi.

Născut la 18 august 1969, Serge Baguet a debutat în ciclismul profesionist la 21 de ani, în 1990, la echipa belgiană Lotto. Cu un background ciclistic profund, prima parte a carierei sale nu a adus din păcate rezultatele scontate. Mai mult, în 1996 el s-a reorientat profesional și a devenit tinichigiu.

Patru ani mai târziu, a revenit în ciclismul de performanță, iar la a doua tinerețe rezultatele sale au fost mult mai strălucite. O victorie în etapa a 17-a din Turul Franței din 2001 a fost referința carierei sale în materie de curse internaționale.

Patru ani mai târziu, Serge Baguet a cucerit și titlul național al Belgiei, o distincție câștigată în trecut de nume grele precum Merckx, Van Impe, Museuw sau Tom Steels.

Ultimii ani ai carierei sale au fost mai degrabă modești iar la finele lui 2007, Serge Baguet s-a retras definitiv din carieră. Câteva victorii răzlețe au reliefat o carieră a unui rutier bun, dar nu excepțional.

Ultimii ani ai vieții sale au fost loviți de probleme de sănătate, iar pe 9 februarie, după o bătălie grea cu un cancer de colon, Serge Baguet s-a stins din viață la doar 47 de ani.

Din nefericire, Serge Baguet nu a avut parte de șansa lui Lance Armstrong, iar decesul său va fi uitat în timp de fanii tot mai indolenți în a cunoaște istoria acestui minunat sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.