După un sondaj întocmit de un ziar sportiv olandez, majoritatea câștigătorilor Turului Franței aflați încă în viață sunt de partea lui Lance Armstrong.

Opiniile celor 25 de câștigători a Turului Franței aflați încă în viață au fost mai scindate ca niciodată. Subiectul a fost la fel de controversat precum sondajul în sine. Merită Lance Armstrong să fie reprimit în lista câștigătorilor sau nu?

Conform sondajului, 12 dintre cei 25 de câștigători au răspuns afirmativ, iar încă câțiva s-au abținut de la a își oferi părerea. În mod deloc surprinzător, foarte puțini dintre câștigătorii recenți nu au fost de acord cu reinstaurarea titlurilor lui Lance Armstrong.

Printre cei care au fost în favoarea reinstaurării titlurilor lui Lance Armstrong s-au aflat Joop Zoetemelk, Stephen Roche, Oscar Pereiro Sio sau Andy Schleck. În tabăra adversă, Bradley Wiggins, Cadel Evans și Chris Froome au fost de părere că cele 7 ediții ale Turului ar trebui să rămână fără învingător.

Lance Armstrong a fost deposedat de toate rezultatele obținute de la revenirea din 1998 și până la momentul retragerii. Mai mult, americanul este la acest moment dat suspendat pe viață din orice competiție, dar și activitate sportivă profesionistă.

De-a lungul timpului, numeroși contestatari s-au arătat indignați și au pus la îndoială rezultatele obținute de Lance Armstrong. Cel mai vocal s-a dovedit a fi compatriotul său, Greg LeMond, primul rutier din Statele Unite ale Americii care a câștigat Marea Buclă.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.