Eduard Grosu

Eduard Grosu a fost la câțiva centimetri de o victorie mare în ultima etapă din Turul Omanului. Doar Alexander Kristoff s-a opus succesului ciclistului nostru, după un sprint strâns în Mutrah.

Am stat de vorbă cu sprinterul echipei Nippo – Vini Fantini pentru a afla care a fost povestea sprintului de astăzi.

”A fost o etapă destul de grea pentru că la început a fost vânt mult și exista pericolul ca grupul să se rupă. La jumătatea etapei au fost două cățărări destul de grele, dar pe care le-am mai parcurs în etapa a doua și le cunoșteam destul de bine”, ne-a spus Eduard Grosu.

”Apoi, pe finalul cursei, colegul meu Alan Marangoni mi-a dat o mână de ajutor, iar în ultimul kilometru m-am descurcat singur. Am lansat un sprint lung pentru că am rămas singur, am făcut un sprint de 400m. Dacă mai erau 10m, probabil reușeam să îl depășesc pe Kristoff”.

Pentru Grosu urmează săptămâna viitoare o altă cursă în Orientul Mijlociu, unde va da piept cu sprinteri precum Andre Greipel, Mark Cavendish sau Marcel Kittel.

”Următorul concurs va fi Turul Abu Dhabi și sper să fac un rezultat mai bun acolo”, a conchis Grosu.

3 COMMENTS

  1. Păi tocmai asta este, maestre Grosu. Kristoff a ştiut când să lanseze atacul astfel ca tu să nu mai ai ăia 10 metri în care să-l întreci. Iar dacă mai existau zece metri, el dădea atacul un pic mai târziu ca tu din nou să nu mai ai ăia 10 metri. Mă-nţelegi dumneata cum stă treaba cu tactica şi strategia?_

  2. Prietene Zamfir, din fotoliu este usor sa dai sfaturi. De ce nu te urci matale pe o bicicleta si cu strategia dumitale bine stapanita, sa il bati pe musiu Kristoff, pentru ca se pare ca esti priceput! Sau daca nu vrei sa dai la pedale, investeste in ciclism, sunt convins ca multi vor beneficia de tacticile fine pe care le mustesti… Tara de comentatori, Romanica asta…

  3. Domnule Cristian Nistea, eu chiar nu am vrut să dau sfaturi nimănui. Doar am făcut o remarcă în privinţa celor zece metri care îi despărţeau pe cei doi ciclişti la linia de sosire. Vă rog să mă scuzaţi dacă v-am supărat sau jignit (oare v-am atacat cu ceva personal pe dumneavoastră?) însă iată că nu vreau să dau la pedale şi să-l bat pe musiu Kristoff ( nici nu este treaba mea) şi nici să investesc în ciclism şi da, vreau să comentez pentru că de aceea există această rubrică: tocmai pentru a face COMENTARII. Lucrul acesta îl fac şi nemţii, şi italienii, şi botswanezii, chiar şi nordcoreenii, nu doar cei din “Romanica”, cum îi spuneţi dumneavoastră. Mi capisci?
    PS: Oare în limba română ă-ul nu se scrie cu căciuliţă iar ţ-ul şi ş-ul nu au o liniuţă dedesubt?

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.