Stig Broeckx

Vești bune dinspre Stig Broeckx

Stig Broeckx, rutierul echipei Lotto Soudal ce s-a aflat în comă timp de mai multe luni după o coliziune cu o motocicletă în Turul Belgiei, continuă să progreseze în recuperarea de după accident.

Deși doctorii au fost sceptici în momentul în care Broeckx a fost internat, se pare că recuperarea acestuia depășește așteptările tuturor. Ciclistul de 26 de ani a ieșit din comă în luna decembrie, iar în ultimele săptămâni a început să comunice cu cei din jur, a anunțat Marc Sergeant.

Frații Yates merg în Giro, Chaves debutează în Tour

Schimbare de planuri în tabăra echipei Orica-Scott. Deși Esteban Chaves, locul 2 în Turul Italiei 2016, era așteptat să conducă echipa australiană și anul acesta în Corsa Rosa, columbianul va sări până la urmă peste primul mare tur al anului pentru a debuta în Turul Franței.

Adam și Simon Yates vor fi liderii echipei Orica-Scott în ediția centenară a Turului Italiei, cei doi alăturându-se unei liste impresionante de nume ce se vor bate în luna mai pentru tricoul roz. Vincenzo Nibali, Nairo Quintana, Steven Kruijswijk, Fabio Aru, Thibaut Pinot, Tom Dumoulin, Geraint Thomas, Mikel Landa, Bauke Mollema și Ilnur Zakarin vor fi câțiva dintre rutierii cu care gemenii Yates se vor lupta pe cățărările din Giro.

La final de sezon, Chaves și frații Yates vor pedala împreună în Turul Spaniei, unde ar putea aduce multe victorii de etapă celor de la Orica-Scott.

Geniez câștigă a doua etapă din Tour la Provence

A doua etapă din Tour la Provence s-a decis printr-un sprint în 4, în care Alexandre Geniez (AG2R) i-a depășit pe Rohan Dennis (BMC), Nicolas Edet (Cofidis) și Matej Mohoric (UAE Team Emirates).

Dennis devine noul lider al cursei franceze, deși are același timp cu al celor trei colegi de evadare de astăzi.

Clasamentul etapei a 2-a:

1 Alexandre Geniez (AG2R)

3:57:12

2 Rohan Dennis (BMC)

,,

3 Nicolas Edet (Cofidis)

,,

4 Matej Mohoric (UAE Team Emirates)

,,

5 Jérémy Lecroq (Roubaix – Lille Metropole)

+04”

6 Bryan Alaphilippe (Armee de Terre)

,,

7 Simon Sellier (France)

,,

8 David Menut (HP BTP – Auber 93)

,,

9 Oliviero Troia (UAE Team Emirates)

,,

10 Armindo Fonseca (Fortuneo – Vital Concept)

,,

 

Clasamentul general după etapa a 2-a:

1 Rohan Dennis (BMC)

8:49:55

2 Alexandre Geniez (AG2R)

,,

3 Matej Mohoric (UAE Team Emirates)

,,

4 Nicolas Edet (Cofidis)

,,

5 Jérémy Lecroq (Roubaix – Lille Metropole)

+04”

6 Justin Jules (WB Veranclassic Aqua Protect)

,,

7 David Menut (HP BTP – Auber 93)

,,

8 Oliviero Troia (UAE Team Emirates)

,,

9 Rudy Barbier (AG2R)

,,

10 Bryan Alaphilippe (Armee de Terre)

,,

 

Contador îl va ajuta pe Mollema în Turul Abu Dhabi

Alberto Contador le-a spus celor de la Marca că va lucra pentru Bauke Mollema în Turul Abu Dhabi, cursă ce va debuta mâine cu o etapă pentru sprinteri. Cei doi lideri ai echipei Trek-Segafredo vor pedala pentru prima oară împreună în acest sezon, urmând ca Mollema să își joace șansele în Turul Italiei, înainte de a-l ajuta pe Contador în Turul Franței mai târziu în sezon.

În Turul Abu Dhabi va lua startul și Eduard Grosu, care va avea o misiune foarte dificilă în compania unor sprinteri puri precum Andre Greipel, Marcel Kittel, Caleb Ewan sau Mark Cavendish.

Au fost anunțate echipele invitate în Paris-Roubaix, Fleche Wallonne și Liège-Bastogne-Liège

În ediția cu numărul 115 din Paris-Roubaix au fost invitate cele patru formații franceze pro-continentale – Cofidis, Direct Energie, Fortuneo-Vital Concept, Delko Marseille – echipele belgiene Topsport Vlaanderen – Baloise și Wanty – Groupe Gobert, precum și formația olandeză Roompot-Nederlandse Loterij.

Trecând acum la clasicele din Ardeni, ASO a anunțat că Direct Energie, Cofidis, Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty Groupe-Gobert, WB Veranclassic și noua echipă irlandeză Aqua Blue Sport vor lua startul atât în Fleche Wallonne, cât și în Liège-Bastogne-Liège. Acestor șase formații li se va alătura Fortuneo-Vital Concept în Săgeata Valonă, în timp ce în La Doyenne au primit invitație și Roompot-Nederlandse Loterij.

Primoz Roglic își prelungește contractul cu LottoNL-Jumbo

Mai vechea noastră cunoștiință din Turul Sibiului, Primoz Roglic, va pedala pentru LottoNL-Jumbo și în 2018. Olandezii s-au grăbit să îi prelungească contractul slovenului după victoria din Turul Algarve, în care acesta a demonstrat că poate fi unul dintre cei mai buni oameni de clasament general în anii ce vor veni.

Scott Sunderland se impune în prima etapă din Turul Langkawi

Fostul rutier de pistă, Scott Sunderland, a câștigat la sprint prima etapă din Turul Langkawi, învingându-i pe Ryan Gibbons (Dimension Data) și Nicolas Marini (Nippo – Vini Fantini). Ciclistul echipei continentale Isowhey Sports Swisswellness devine astfel primul lider al cursei din Malaezia.

Clasamentul primei etape:

1 Scott Sunderland (Isowhey Sports Swisswellness) 2:54:45
2 Ryan Gibbons (Dimension Data) ,,
3 Nicolas Marini (Nippo – Vini Fantini) ,,
4 Jakub Mareczko (Wilier Triestina) ,,
5 Travis Mccabe (UnitedHealthcare) ,,
6 Marco Benfatto (Androni-Sidermec) ,,
7 Shiki Kuroeda (Aisan Racing Team) ,,
8 Yevgeniy Gidich (Vino – Astana Motors) ,,
9 Phuchong Saiudomsin (Thailand) +04”
10 Enrico Barbin (Bardiani CSF) ,,

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.