Nu a trecut prea mult timp de când UCI a permis din nou folosirea frânelor pe disc în cursele de șosea până când un nou incident a stârnit iarăși îngrijorări în rândul cicliștilor din plutonul profesionist.

În prima etapă din Turul Abu Dhabi, în apropierea intrării în ultimul kilometru, o atingere de roți între bicicletele unor rutieri a produs o căzătură în care au fost implicați, printre alții, Marcel Kittel, singurul ciclist din această cursă care folosea frâne pe disc, și Owain Doull, un tânăr rutier de la Sky care s-a trezit cu pantoful tăiat după acest incident.

Doull s-a grăbit să acuze bicicleta lui Kittel ca fiind cea responsabilă de tăietura de pe pantof. ”Pantoful mi-a fost făcut bucățele. Cu siguranță a fost rotorul lui Kittel”, a declarat ciclistul galez la sfârșitul etapei de ieri. ”A trecut direct prin pantof. Am fost norocos că nu a ajuns până la picior”.

Incidentul a stârnit pe Twitter o avalanșă de mesaje ce atrag din nou atenția asupra importanței siguranței cicliștilor. Printre cei care și-au manifestat indignarea s-au aflat Chris Froome, Adam Hansen, Alex Dowsett sau Wout Poels.

Kittel a decis să renunțe la frânele pe disc în etapa a doua, până când se va afla dacă într-adevăr acestea au fost responsabile de secționarea pantofului lui Doull.

În GIF-ul de mai jos, un fan a încercat să demonstreze că sunt șanse mici ca un rotor de pe bicicleta lui Kittel să-l fi atins pe Owain Doull.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.