Rui Costa s-a impus în etapa a treia din Abu Dhabi Tour și devine noul lider al clasamentului general.

Cea mai dificilă dintre etapele propuse în ediția din acest an a Abu Dhabi Tour a avut loc astăzi. De altfel, această zi a avut singurul finish în cățărare.

Etapa a fost una relativ liniștită până spre final. Atunci, numeroase atacuri au condimentat acțiunea. Printre cei care au atacat au fost Rui Costa, Bauke Mollema sau Romain Bardet.

În cele din urmă, Rui Costa și Ilnur Zakarin s-au desprins decisiv, iar portughezul a atacat pe ultimii metri și și-a adjudecat atât victoria, cât și tricoul de lider la general.

Tom Dumoulin a completat podiumul etapei, după ce a sosit la zece secunde în urma lui Rui Costa. Aflat printre favoriții la victoria din Abu Dhabi Tour, Bauke Mollema a încheiat pe poziția a patra la 28 de secunde distanță de învingător.

Eduard Grosu a încheiat etapa a treia pe locul 144, la 17 minute și 47 de secunde în urma învingătorului, Rui Costa. Trebuie notat faptul că rutierul român se află în top 30 în clasamentul tricoului verde dedicat sprinterilor.

În clasamentul general, Rui Costa a preluat ștafeta de lider și implicit tricoul roșu. El este urmat de Ilnur Zakarin, la patru secunde și de Tom Dumoulin, la 16 secunde.

Astăzi va avea loc ultima etapă din cadrul Abu Dhabi Tour pe circuitul de viteză Yas Marina, gazda tradițională a Marelui Premiu de Formula 1 din Abu Dhabi.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.