Cel mai titrat rutier în clasicele pe pavate din ultima decadă va spune adio ciclismului profesionist în luna aprilie, la sfârșitul încercării sale de cuceri pentru a 5-a oară Paris-Roubaix, o performanță ce ar fi unică în istoria acestui sport.

Pentru a-l ajuta pe Tom Boonen să realizeze pentru a treia oară dubla Turul Flandrei – Paris-Roubaix, americanii de la Specialized i-au pregătit o bicicletă pe măsura obiectivelor belgianului.

Bicicleta Specialized Venge ViAS Disc va fi pusă în vânzare într-o ediție limitată și pentru fani, un lucru întâlnit mai rar în industrie.

Cele patru linii de pe top tube reprezintă cele patru victorii ale lui Boonen în Infernul Nordului, cursă în care deține recordul de succese împreună cu Roger De Vlaeminck. Legenda în viață a ciclismului belgian s-a impus în Paris-Roubaix în 2005, 2008, 2009 și 2012, iar anul trecut a fost la câțiva centimetri de a-și trece în cont a cincea victorie.

În ciuda controverselor stârnite de frânele pe disc în ultima vreme, Boonen a ales acest sistem în detrimentul frânelor pe saboți. Bicicleta este echipată cu vechiul grup de componente Shimano Dura-Ace Di2 9070, care va rămâne un reper în industrie indiferent de actualizările pe care le va mai primi de acum încolo. Boonen pedalează în ultimul său sezon pe un set de roți Roval, brandul de casă al companiei Specialized.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.