Astăzi comemorăm un an de la tragicul deces al lui Dave Mirra, legenda BMX-ului.

Născut pe 4 aprilie 1974, David Michael Mirra, cunoscut în rândul fanilor drept Dave Mirra a schimbat pentru totdeauna BMX-ul. Popularitatea sa neegalată de nimeni a contribuit din plin la promovarea BMX-ului.

O carieră prodigioasă a fost marcată de apariția X Games. El este unicul om cu cel puțin o medalie obținută la 15 ediții consecutive, între 1995 și 2009. De altfel, el a deținut recordul pentru mult timp recordul de medalii, cu 24 de distincții.

După multe accidentări dar și după tentative eșuate de a reveni la forma de odinioară, el și-a încheiat activitatea din BMX în 2011. Până în 2013, el a rămas recordman la X Games, când, skaterul Bob Burnquist i-a bătut recordul all time de medalii.

Multe alte tentative de a concura în competiții sportive au existat. Mirra a cochetat cu rallycross-ul din 2011 până în 2015, dar fără rezultate mult prea notabile.

O veste tristă a șocat fanii BMX-ului pe 4 februarie 2016. Dave Mirra s-a sinucis, iar o legendă a sportului dispărea subit de pe firmamentul public într-un mod foarte violent. Aparent, riderul american suferea de o depresie severă cu care se confrunta de foarte multă vreme.

În memoria colectivă, Dave Mirra a adus și celebra serie de jocuri Dave Mirra Freestyle BMX. Prin intermediul acestor jocuri video, el a contribuit decisiv la popularizarea BMX-ului în rândul tinerilor. Totodată, performanțele sale de la X Games fac dovadă unui real talent, ambiția și determinarea sa fiind binecunoscută.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.