Turul Franței se întoarce pe infamul Passage du Gois

A.S.O a anunțat că Turul Franței 2018 va avea startul pe 30 iunie, iar rutierii vor parcurge celebrul Passage du Gois, un drum ce leagă localitatea Beauvoir-sur-Mer de insula Noirmoutier și care dispare sub apa oceanului de două ori pe zi.

Această șosea a mai fost introdusă pe traseul turului în 1999 și 2011, rămânând celebră pentru prima sa apariție, când Alex Zulle a pierdut 6 minute după o căzătură pe drumul alunecos. Lance Armstrong avea să câștige cursa la Paris cu un avans de 7 minute față de elvețian.

Van Keirsbulck se impune în infernul din Le Samyn

Le Samyn este una dintre cursele mai mici ce nu a dobândit încă reputația pe care ar merita-o. Peste 200km de pedalat, 16 sectoare de pavate, ploaie și noroi, acestea au fost ingredientele și anul acesta în cursa de o zi din Belgia ce a oferit din nou un spectacol frumos pentru fanii ciclismului.

Guillaume Van Keirsbulck, trecut în acest sezon de la Quick-Step la Wanty-Groupe Gobert, a fost în frunte bună parte din cursă, în evadări ce au avut diverse configurații. Cea care a supraviețuit până la final a fost cea alături de Alex Kirsch (WB Veranclassic Aqua Protect), cei doi disputându-și victoria printr-un sprint. Van Keirsbulck a fost mai rapid și a câștigat Le Samyn, punând la respect astfel rutierii echipelor de WorldTour.

Gibbons câștigă Turul Langkawi

Revelația din acest an în Turul Langkawi a fost cu siguranță sud-africanul Ryan Gibbons, rutierul echipei Dimension Data, singura formație din WorldTour care a participat în acest an în cursa din Malaezia.

Ciclistul de 22 de ani avea deja asigurată victoria la general înaintea ultimei etape, singura misiune a sa în runda cu numărul 8 fiind aceea de a sosi cu plutonul. Gibbons a trecut linia de sosirea pe locul 4, într-o zi în care Travis McCabe (UnitedHealthcare) a fost cel mai rapid la sprint. La finalul cursei, Gibbons a fost încadrat pe podiumul final de Cameron Bayly (Isowhey Sports Swisswellness) și Alberto Cecchin (Wilier Triestina).

Ursuleții gumați, secretul recuperării lui Sagan după o cursă?  

Campionul mondial a fost surprins imediat după victoria din Kuurne-Brussels-Kuurne înghițind un pumn de ursuleți gumați Haribo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.