Campionul mondial en titre s-a impus fără prea mari emoții în etapa a treia din Tirreno-Adriatico.

A treia zi din Tirreno-Adriatico programa o etapă de 204 kilometri, între localitățile Monterotondo Marittimo și Montalto di Castro.

Peter Sagan s-a impus în urma unui sprint redus de o căzătură în pluton. Victoria din această etapă a fost facilă, Elia Viviani și Jurgen Roelandts neavând nici un fel de răspuns la atacul fulminant al slovacului de pe ultimii metri ai etapei.

Din nefericire, Eduard Grosu a căzut în ultimul kilometru al etapei. Rutierul român a fost prins în busculada iscată la mijlocul plutonului și a scos din joc mai mulți favoriți printre care și Mark Cavendish.

În clasamentul general al competiției, Rohan Dennis devine noul lider al Tirreno-Adriatico. Australianul a preluat tricoul albastru de la Greg van Avermaet, coechipierul său de la BMC Racing Team. Podiumul este completat de Damiano Caruso.

Tirreno-Adriatico va continua mâine cu etapa regină a acestui ediții. Pe o distanță de 187 de kilometri, rutierii plutonului vor începe ziua la Montalto di Castro și o vor încheia pe cățărea Monte Terminillo.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.