Daniel Crista a început sezonul cum nu se putea mai bine, obținând victoria în Turul Larissa, o cursă alcătuită din două etape.

Evoluând în echipamentul clubului CSA Steaua, vicecampionul național pe șosea și-a adjudecat a doua etapă, asigurându-și astfel și succesul în ierarhia generală.

“Cursa a avut un contratimp de 10 km la care am venit pe locul 4 și un fond de 130km pe care l-am câștigat”, ne-a spus Daniel Crista. ”Cursa [etapa a 2-a] a fost cu foarte multe atacuri. Am încercat să stau cât mai pe față ca să nu pierd momentele importante, am dat și eu câteva atacuri, dar nu am fost lăsat să plec. Traseul era circuit și am avut timp să îmi fac planul în cap, așa că în ultima tură, pe una din cățărări, am atacat și am prins evadarea de 3 oameni, am mers cu ei până în ultimii 10km de unde am plecat singur și am ajuns la final”.

Pentru Crista și echipa Steaua urmează încă o cursă în Grecia, între 17 și 18 martie, când se va disputa Turul Alexandru cel Mare, câștigat în trecut de Marius Petrache.

Din aprilie, Daniel Crista se va alătura echipei daneze Copenhagen Pro Cycling, cu care va participa și în Turul Sibiului în vară.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.