Rohan Dennis s-a impus în ultima etapă din Tirreno-Adriatico. Nairo Quintana a câștigat ediția din 2017 a prestigioasei întreceri din Italia.

Ultima etapă din Tirreno-Adriatico avea să fie un galop pentru Quintana. Cu un contratimp prea scurt pentru a-i putea periclita avansul relativ mare, rutierul de la Movistar a redus din turație.

Victoria i-a revenit lui Rohan Dennis, cel care a făcut parte și din echipa câștigătoare a contratimpului pe echipe alături de BMC Racing. Australianul a fost urmat la trei secunde de Jos Van Endem (Team Lotto-NL Jumbo) și Michael Hepburn (Orica Scott).

În clasamentul general au existat puține modificări după acest contratimp final. Nairo Quintana a repetat isprava din 2015 și pleacă din cursa celor două mări cu o nouă victorie la general în 2017. Învingătorul de astăzi, Rohan Dennis a încheiat pe locul secund, în timp ce Thibaut Pinot a completat podiumul ediției din 2017.

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) s-a impus în mod deloc surprinzător în clasamentul sprinterilor, în timp ce Bob Jungels (Quick-Step Floors) a reușit o remontada spectaculoasă și a plecat din Tirreno-Adriatico cu tricoul alb al celui mai bun tânăr. Davide Ballerini (Androni Giocattoli) a obținut tricoul verde dedicat celui mai bun cățărător.

Eduard Grosu a încheiat etapa finală din Tirreno-Adriatico pe locul 110, în timp ce în clasamentul general al competitiei a încheiat pe 115, la peste o oră distanță de învingătorul Quintana.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.