Chris Froome a fost în centrul atenției în ultimele săptămâni. În mod paradoxal, n-a fost vorba despre vreo performanță sportivă ieșită din comun. Câștigătorul ultimelor două ediții a atras multe controverse cu atitudinea taciturnă din ultima perioadă.

Cu un calendar suspect de lejer înainte de asaltul către a patra victorie din Marea Buclă, Froome dorește cu orice preț să ne reamintească de epoca lui Lance Armstrong, una de tristă de amintire pentru fanii hardcore ai ciclismului.

Răspunsurile și atitudinile vagi și ambivalente îl fac pe Froome să fie un suspect de serviciu acum. Sigur, nu-l putem pune pe același palier de spectaculozitate cu Keyser Soze, celebrul personaj interpretat de Kevin Spacey în The Usual Suspect. Doar atitudinea lui Froome începe să aducă mult cu acel personaj ilustru în istoria cinema-ului.

Cea mai recentă dovadă a fost arătată în momentul declanșării scandalului care a aruncat în aer atmosfera și așa intensă din cadrul echipei Sky. În primă instanță, bomba a fost aruncată de Sir David Brailsford, team managerul echipei Sky. Acesta a admis că au existat anumite greșeli făcute de team-ul său în ceea ce privește felul în care s-au manageriat testele doping.

Multe voci critice din lumea ciclismului au cerut demisia imediată a lui Dave Brailsford. Imediat, o mare majoritate dintre rutierii de la Team Sky s-au solidarizat cu team managerul lor și au venit cu mesaje de susținere pe social media.

Singurul nume sonor care a întârziat să dea un comunicat de orice natură a fost Chris Froome. Sigur, într-un final, marele campion britanic a venit cu un mesaj de susținere a lui Dave Brailsford, dar oare nu a fost puțin cam prea târziu?

Ce ascunde Chris Froome prin această atitudine cam taciturnă? Aparent, nu prea multe. Dar dacă privim în esența lucrurilor, trebuie să ne reamintim că Froomie a fost incriminat pe o listă WADA scoasă la iveală de o grupare de hackeri ruși.

Recent, Chris Froome a fost unul dintre criticii vocali a reinstaurării victoriilor obținute de către Lance Armstrong în Turul Franței. Mai mult, el a spus că retragerea celor șapte succese ale americanului din Marea Buclă trebuie să fie o lecție dură pentru cei care vor să mai trișeze pe viitor.

Oare nu e puțină ipocrizie în aceste declarații? Nu ar fi fost de dorit, ca tocmai tu, cel aflat în postura de incriminat, să fii mai puțin vocal? Într-o lume a imposturii, nimic nu mai este normal sau anormal. Până la urmă și Keyser Soze părea un inocent la începutul lui The Usual Suspects, nu-i așa?

5 COMMENTS

  1. Suspect? E clar vinovat. Eu il suspectez din 2012 pentru ca a venit de nicaieri la o varsta inaintata si la un nivel foarte mare. Acum doar se confirma, cine vine si imi zice ca wiggins si echipa faceau ce faceau, iar froome e sfant, e clar un prost si in ignorant.

  2. Lasa-ti incriminările la modă in România şi apreciati ciclismul, va rog. Nu as vrea sa aud si aici de DNA si…..

  3. Cam pătimaș articolul! Mie nu mi se pare deloc taciturn Froome, iar faptul că nu comentează lucruri e alegerea sa. Iar acuzațiile de dopaj sunt doar acuzații nefondate, fără probe! Putem urmări ciclimbul mai relaxați?

  4. oricat de mult il detest pe skeletron, pana nu e prins … e negustor cinstit.
    DAAAR daca se stie ca e dopat si federatiile internationale nu iau atitudine in acest sens, sunt la fel de vinovate ca si el

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.