Eduard Grosu

Prima clasică Monument a sezonului, Milano-SanRemo sau La Classicissima cum mai este cunoscută, deschide mâine sezonul curselor de o zi cu adevărat importante.

Eduard Grosu va debuta în această cursă direct din postura de lider al echipei Nippo-Vini Fantini, după un Tirreno-Adriatico bun, în care a prins un top 10 în etapa a 6-a. Rămâne de văzut cum va gestiona ciclistul nostru cei aproape 300km din Milano-SanRemo, însă putem spera ca acesta să treacă cu bine de Cipressa și Poggio, pentru a se afla în primul grup în tradiționalul final de pe via Roma.

Învingătorul din 2016, Arnaud Demare, se aliniază la start cu o formă bună după Paris-Nice, cursă în care a câștigat prima etapă într-o manieră impresionantă și în care a purtat tricoul de lider mai multe zile.

Francezul echipei FDJ va avea concurență puternică din partea lui Peter Sagan, aflat la rândul său într-o condiție fizică de zile mari, dar și din partea columbianului Fernando Gaviria care a pierdut anul trecut șansa de a câștiga La Classicissima chiar la debut din cauza unei căzături stupide în ultimul kilometru.

Foștii câștigători din 2014 și 2015, Alexander Kristoff, respectiv John Degenkolb, pot avea și ei un cuvânt greu de spus la finalul celor 291km. O enigmă rămâne însă forma lui Mark Cavendish, învingător la fotofiniș în 2009 în fața lui Heinrich Haussler, ediție după care britanicul nu a mai obținut decât un loc 5 în 2014.

Milano-SanRemo rămâne una dintre cele mai imprevizibile clasice, așa că ne putem aștepta ca podiumul ediției de sâmbătă să fie compus din cu totul alți cicliști, însă presiunea pare a fi din nou pe Sagan, care are la activ o singură victorie într-un Monument.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.