Michal Kwiatkowiski a obținut victoria în prima clasică monument a anului, Milano-San Remo.

Prima clasică monument a anului, Milano-San Remo, a avut un traseu lung, de 291 de kilometri. Cea mai lună dintre cele cinci clasice monument anunța un sprint masiv.

Prima parte a zilei a avut un grup numeros de evadați. La un moment dat, avansul lor era de aproximativ cinci minute, dar în ultima sută de kilometri, ecartul s-a topit încet, dar sigur.

Cu aproximativ 40 de kilometri înainte de final, celebrele fumigene și-au făcut apariția, iar plutonul a simțit din plin atmosfera stadioanelor din Italia. Peste încă câțiva kilometri, evadarea a fost anihilată de pluton, iar totul se îndrepta spre un sprint masiv în centrul orașului San Remo. Până când cineva s-a decis să atace pe ultimii kilometri ai cursei.

Peter Sagan a lansat un atac furibund pe Poggio, cu doar șase kilometri înainte de final. Campionul mondial, component al formației Bora-Hansgrohe, a fost urmat de doar doi cicliști, Michal Kwiatkowski și Julian Alaphilippe.

Acest triumvirat conjunctural s-a distanțat secundă după secundă, kilometru după kilometru, iar la intrarea în ultimul kilometru era evident faptul că ei vor ocupa cele trei poziții de pe podium. Dar cine urma să devină câștigătorul clasicei?

În mod normal, Peter Sagan era favoritul cert la sprint dintre cei trei. De această dată, el a avut ingrata postură de a fi în frunte la declanșarea sprintului, iar cu doar zece metri înainte de linia de sosire slovacul a fost depășit de Michal Kwiatkowski.

Polonezul de la Team Sky a obținut o victorie incredibilă și improbabilă în fața unui om cu veleități net superioare la sprint. Sagan s-a mulțumit cu locul secund, în timp ce Julian Alaphilippe a fost mai degrabă spectator la duelul celor doi și a completat podiumul din Milano – San Remo.

Restul plutonului nu a avut un răspuns concret la atacul declanșat de Peter Sagan și s-a duelat doar pentru locul al patrulea. Alexander Kristoff (Team Katusha-Alpecin) a fost the best of the rest  și l-a învins în sprintul purtat de pluton pe Fernando Gaviria (Quick-Step). Topul primilor zece a fost completat de Arnaud Demarre (FDJ), John Degenkolb (Trek-Segafredo), Nacer Bouhanni (Cofidis), Elia Viviani (Team Sky) și Caleb Ewan (ORICA-Scott).

La prima participare în La Classicissima, Eduard Grosu a sosit pe 71.


Milano-Sanremo 2017:

1 Michal Kwiatkowski (Team Sky)

7:08:39

2 Peter Sagan (Bora-hansgrohe)

,,

3 Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors)

,,

4 Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin)

+05”

5 Fernando Gaviria (Quick-Step Floors)

,,

6 Arnaud Demare (FDJ)

,,

7 John Degenkolb (Trek-Segafredo)

,,

8 Nacer Bouhanni (Cofidis)

,,

9 Elia Viviani (Team Sky)

,,

10 Caleb Ewan (Orica-Scott)

,,

11 Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott)

,,

12 Michael Matthews (Team Sunweb)

,,

13 Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida)

,,

14 Daniele Bennati (Movistar)

,,

15 Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli – Sidermec)

,,

16 Luka Mezgec (Orica-Scott)

,,

17 Ben Swift (UAE Team Emirates)

,,

18 Tim Wellens (Lotto Soudal)

,,

19 Edvald Boasson Hagen (Dimension Data)

,,

20 Marco Canola (Nippo – Vini Fantini)

,,

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.