Cea mai dificilă cursă din mountain biking, Absa Cape Epic, a debutat ieri în Africa de Sud având la start unele dintre cele mai mari nume din întregul ciclism, în ceea ce se anunță a fi o ediție mai spectaculoasă ca niciodată.

Cursa formată din 7 etape și un prolog în care se concurează în echipe de câte doi rideri a atras anul acesta la start cicliști din aproape toate ramurile ciclismului. Printre corifeii probelor de cross-country Nino Schurter și Jaroslav Kulhavý, legenda ciclocrosului Sven Nys, fostul câștigător al Turului Franței, Cadel Evans, Joaquim Rodriguez, multiplu clasat pe podiumurile marilor tururi, și Christoph Sauser, deținătorul recordului de victorii în Cape Epic, s-au strecurat în această ediție și doi români.

Tudor Oprea și Lucian Logigan participă în premieră în cursa sud-africană, iar ieri, în prologul de 26km, au încheiat pe locul 31, un rezultat mai mult decât decent pentru cei doi cicliști ai echipei Scott-Geiger. Aceștia au terminat în fața unor echipe precum cea formată din Jose Hermida și Joaquim Rodriguez sau duo-ul Sven Nys-Sven Vanthourenhout.

Manuel Fumic și Henrique Avancini au câștigat proba de ieri, cu un avans de peste un minut și jumătate în fața echipei formate din Nino Schurter și Matthias Stirnemann.

Astăzi s-a disputat prima etapă în linie, pe o distanță de 101km, cu o diferență de nivel de 2300m.

Fumic și Avancini s-a impus din nou, arătând că în acest moment sunt o echipă foarte sudată și puternică. Cei doi au fost urmați la 54s de Christoph Sauser și Jaroslav Kulhavy, în timp ce  nemții Jochen Kaess și Markus Kaufmann au completat podiumul zilei.

Oprea și Logigan au sosit pe 32, lăsând în urmă din nou nume sonore, precum Cadel Evans și George Hincapie. În clasamentul general, românii noștri sunt pe locul 31.

Mâine, în cea de-a doua etapă, urmează un traseu cu o diferență de nivel de 2350m, pe o distanță de 102km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.