Din cauza temperaturii extreme și a umidității ridicate, organizatorii cursei au decis să scurteze etapa a doua la 62km din cei 102km planificați inițial.

Evoluțiile din precedentele două zile au fost confirmate și astăzi, iar în lupta pentru victoria finală se conturează un duel între trei echipe.

Ca din pușcă au plecat în etapa a doua tandemurile Nino Schurter-Matthias Stirnemann și liderii cursei, Manuel Fumic-Henrique Avancini. Acest cvartet a colaborat bine până aproape de final, când traseul le-a scos în cale o porțiune de șosea pe care Christoph Sauser și Jaroslav Kulhavy au forțat și i-au ajuns pe cei din frunte.

A urmat o scurtă perioadă de acalmie, în care cei șase și-au tras sufletul înainte de a reveni pe un sector de offroad. Pe o urcare abruptă, Schurter a dat primul atac ce i-a desprins pe Fumic și Stirnemann, însă campionul mondial avea să fie lăsat la rândul său în urmă de accelerația duo-ului Sauser-Kulhavy. Când jocurile păreau făcute, Schurter i-a ajuns de unul singur pe cei doi rideri din fruntea cursei și i-a adus în lupta pentru victoria de etapă și pe ceilalți trei din spate. Totul s-a decis în ultimul viraj, pe care Kulhavy l-a abordat perfect și a trecut linia de sosire primul, urmat de Shurter și de colegul său, Christoph Sauser.

Tudor Oprea și Lucian Logigan au continuat în aceeași notă de zilele trecute, încheind pe 35. Aceștia se află în clasamentul general pe poziția 31, chiar în spatele echipelor Evans-Hincapie și Hermida-Rodriguez.

Fumic și Avancini rămân lideri, cu un avans de 2min39s în fața lui Sauser și a lui Kulhavy, în timp ce Schurter și Stirnemann sunt pe 3, la peste 5 minute de primul loc.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.