Movistar Team s-a impus în contratimpul pe echipe din Turul Cataluniei.

A doua etapă din Turul Cataluniei avea să schimbe din temelii clasamentului. Pe o distanță de 41.3 kilometri, localitatea Banyoles dădea startul și finish-ul contratimpului pe echipe.

Principala favorită la astfel de probe, BMC Racing Team, a răspuns prompt la statutul de specialistă pe probele de contratimp și a preluat ștafeta de lider. Totuși, în mod surprinzător, Movistar a fost învingătoarea zilei. Deși Jose Rojas este noul lider al clasamentului general, Alejandro Valverde este cel mai bine clasat dintre favoriții la victoria în clasamentul general al competiției catalane.

BMC Racing Team a ratat in extremis victoria, dar s-a clasat pe locul secund, la doar două secunde în urma celor de la Movistar Team. Podiumul zilei a fost completat de Team Sky, la 46 de secunde distanță, în timp ce Trek-Segafredo a sosit pe patru, la 1:15 distanță de echipa învingătoare.

Ultima echipă cu pretenții pentru clasamentul general, Orica-Scott, a completat topul primelor cinci echipe clasate în acest contratimp pe echipe, la 1:23 de Movistar.

În clasamentul general, Jose Rojas conduce acum. El este urmat de coechipierii săi, în ordinea: Alejandro Valverde, Andrey Amador, Ruben Fernandez, Nelson Oliveira, Imanol Erviti, Marc Soler și Jonathan Castroviejo. Topul primilor zece este completat de cei mai buni doi rutieri de la BMC, Brent Bookwalter și Ben Hermans.

Turul Cataluniei va continua mâine cu etapa a 3-a care va avea o distanță de 188.3 kilometri și va avea loc între localitățile Mataro și La Molina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.