După ce organizatorii Turului Cataluniei au sancționat întreaga echipă Movistar cu un minut în clasamentul general după contratimpul pe echipe de ieri câștigat de spanioli, astăzi Alejandro Valverde și-a luat revanșa cu o victorie clară pe La Molina, primul final în cățărare din ediția 2017.

Furioși pe decizia de le oferi victoria de ieri celor de la BMC pentru o banală atingere pe care Jose Joaquin Rojas a avut-o cu un coechipier în timpul probei contracronometru de ieri, cei de la Movistar au răspuns prompt pe șosea, demonstrându-și superioritatea la finalul celor 188,3km de azi.

Daniel Martin (Quick-Step Floors) a deschis sprintul de final pe La Molina, însă nu a făcut față vitezei lui Valverde, iar spaniolul a trecut linia de sosire cu un avans liniștitor în fața lui Martin.

După acest succes, Alejandro Valverde urcă pe 4 la general, la 45s de noul lider al Turului Cataluniei, Tejay Van Garderen.

În tot acest timp, în Belgia, se ducea o altă luptă pe pavate, în Dwars door Vlaanderen. Yves Lampaert (Quick-Step Floors) s-a impus în semi-clasica ce redeschide sezonul curselor pe piatră cubică.

Philippe Gilbert a sprintat dintr-un grup de trei rutieri pentru a aduce celor de la Quick-Step Floors o dublă frumoasă. Alexey Lutsenko (Astana) a completat podiumul.

Vineri este programată o altă clasică cu pavate, E3 Harelbeke, iar duminică sprinterii vor avea și ei o șansă în Gent-Wevelgem.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.